Studenten Vliegtuigtechniek ronden pilot keuzedeel Dronetechniek af
Studenten Vliegtuigtechniek hebben de afgelopen negen weken hard aan hun groepsprojecten binnen het keuzedeel Dronetechniek gewerkt. De jonge techneuten werden uitgedaagd met verschillende technische opdrachten. Elk project had een speciale 'add on' opdracht voor hun drone. Denk hierbij aan een intelligente LED verlichting, een inklapbaar landingsgestel, een FPV-camera of een volgantenne. Bij deze projecten zijn zoveel mogelijk externe opdrachtgevers ingezet.

De drones werden gebouwd in het enige echte 'dronelab' bij de afdeling Vliegtuigtechniek. In deze 'makerspace'-achtige ruimte hadden zij uitgebreide (avionische) tools tot hun beschikking. Ook de 3D printer bleek zeer handig en een dronekooi was onmisbaar. De studenten leerden de flight-controller programmeren, wat hen leerde systeemdenken en doelgericht troubleshooten. Daarnaast vergrootten zij hun componentenkennis en fijnmechanische vaardigheden.

In het keuzedeel zijn de studenten drie keer op excursie geweest naar toonaangevende bedrijven in Nederland zoals High Eye, NLR en Skyvision. Afsluitend op dit project brachten zij een bezoek aan de vliegbasis in Valkenburg. Daar testte de Dutch Drone Academy de vliegvaardigheid van de studenten. 

Bij het succesvol afronden van dit keuzedeel ontvangen de studenten een RPAS Operator Certificate. Met dit certificaat kunnen de studenten in hun verdere loopbaan als professioneel dronepiloot vliegen met drones onder de 4kg.

Het keuzedeel is in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld, met name de Dutch Drone Academy heeft hier een grote rol in gespeeld.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws