Studenten helpen Hilversummers met ICT-helpdesk

Op het MBO College Hilversum passen ze wat ze uit de boeken leren, ook echt toe. Leren door te doen dus. Bij de opleiding ICT organiseren we daarom elk jaar een project. Bedenk hoe je van een zeecontainer een slimme, multifunctionele computerhelpdesk maakt. “Tot dit jaar gebeurde dat alleen op papier”, zegt ICT-docent John Bruinen. “maar omdat alles leuker is als het ook echt wordt uitgevoerd, ben ik gaan uitzoeken wat zo’n container kost.

Dat bleek mee te vallen en toen hebben we hem gewoon besteld.” Nu wordt het beste plan dus ook echt uitgevoerd. Vorige week vrijdag was de presentatie voor een zware jury. Het team Container Enterprise BV won. De komende maanden wordt de container volgens hun plan verbouwd. Als dat klaar is gaat de helpdesk open. Alle Hilversummers zijn er welkom om hun computerproblemen op te laten lossen.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws