The King’s Playground: de coolste plek om Koningsdag te vieren

Op 27 april wordt de omgeving van het stadhuis omgetoverd tot The King’s Playground, met live podiumoptredens, muziek en dans voor en door jongeren. Samen met je vrienden kun je meedoen aan verschillende spellen, sportactiviteiten en andere games. De spellen zijn in een XXL jasje gegoten. Je kunt bijvoorbeeld Kendie Krush spelen, levend tafelvoetbal en twister.

Ook maak je  kans op leuke prijzen én zijn er talloze optredens van jong talent, zoals bandjes, dansacts, rappers en DJ’s. Voor eten en drinken kun je terecht bij de diverse foodtrucks. Toegang is gratis!

Samenwerking

Voor jongeren van 12 t/m 18 jaar is er op Koningsdag weinig te beleven. De gemeente Amsterdam schreef daarom een prijsvraag uit. Studenten van het ROC van Amsterdam en Hogeschool Inholland mochten in december hun ideeën pitchen voor een evenement. Het winnende idee werd The King's Playground: XXL spelletjes in een nieuw jasje. Het evenement wordt volledig georganiseerd door studenten van beide scholen.
 

Locatie

Het evenement vindt plaats in Amsterdam op vier pleinen rondom het Stopera: Stoperaplein (hoofdpodium), Waterlooplein, Rembrandtplein en het Thorbeckeplein.

Datum: Koningsdag │ 27-04-2017 
Locatie: Stoperaplein, Waterlooplein, Rembrandtplein en Thorbeckeplein
Tijden: 12:00 – 20:00 uur

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws