Van der Sar bekroont studenten ROC van Amsterdam

"De opleiding die Ajax aan hun jeugdspelers biedt is uniek", zo legt Bram Aarts, coördinator van College de
Toekomst, onderdeel van het ROC van Amsterdam, uit. "De jongens uit de jeugdopleiding krijgen een fulltime dagbesteding waarbij ze uiteindelijk een mbo niveau 3-diploma behalen." De studenten kunnen rekenen op een gevarieerd aanbod: "Ze krijgen lessen van trainers, fysiotherapeuten en medewerkers van de media-afdeling van Ajax. Daarnaast gaan de studenten aan de slag met voeding en geven ze iedere maandag training aan jeugdteams. Op deze manier worden ze opgeleid tot totale atleten die compleet de taal van de voetballer spreken."

"De studenten lopen daarnaast intern stage bij Ajax", zo vervolgt Aarts. "Dit doen ze bijvoorbeeld bij de marketing-afdeling, op de commerciële afdeling, maar ook bij het grasteam."



Jasper ter Heide, middenvelder bij Ajax O19, ontvangt zijn diploma uit handen van Edwin van der Sar. Ook Plomper mocht zijn handtekening zetten. Azor Matusiwa, speler van Jong Ajax, geniet van het moment.
 

'Veel rekening gehouden met voetbal'

Ter Heide, Matusiwa, M. de Wit en Plomper ontvingen hun diploma in de Amsterdam ArenA. Daarnaast behaalden ook Jorg Ooievaar en Shelley Dorst, niet (meer) actief bij Ajax, hun felbegeerde papiertje. Plomper, doelman van Ajax O19, is erg te spreken over de afgelopen 2 jaar: "Door deze opleiding wordt er veel meer rekening gehouden met het voetbal. Wanneer we met het team naar het buitenland moeten bijvoorbeeld, maar ook het schoolrooster wordt afgestemd met de trainingen."

 

Voetbalveld & schoolbanken

Toch is de opleiding tot professioneel voetballer ook pittig volgens de 18-jarige doelman: "Door de combinatie van school en trainingen maakte ik dagen van half 10 tot 7 op de club. Om van het voetbalveld weer om te schakelen naar de schoolbanken was weleens lastig." Tot slot ziet Aarts de opleiding tot professioneel voetballer fors groeien: "Ché Nunnely, Mitchel Bakker, Abdallah Aberkane en Navajo Bakboord zijn momenteel aan het afstuderen. Komend jaar hebben we 15 tot 17 jongens die starten aan de opleiding."

Meer informatie over deze speciale opleiding voor spelers van Ajax:  College de Toekomst

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws