Verpleegkunde-opleiding voert virtuele klas in

De inrichting van het onderwijs gaat bij de Hilversumse MBO verpleegkunde-opleiding op de schop. Het onderwijs wordt studentvriendelijker en net zo modern als Zora, de robot die tegenwoordig ook opduikt in de lessen. Vanaf augustus dit jaar kunnen studenten hun opleiding veel meer inrichten naar hun eigen behoefte. Wie er om wat voor reden dan ook een half jaar tussenuit wil, kan zijn studie na dat half jaar weer oppakken. Wie wil switchen van voltijd naar deeltijd of andersom, kan dat zonder tijdverlies doen. Het Gouden Model, noemen ze het flexibele onderwijssysteem in Hilversum. Er komen in het nieuwe model vier ‘leerroutes’ om verpleegkundige te worden: mbo verpleegkunde BOL (4 jaar voltijds met stages); mbo verpleegkunde BBL (werken met 1 dag per week school); mbo verpleegkunde voor havisten (werken in het ziekenhuis met theorie op school); en een instroomtraject voor verzorgenden IG op niveau 3 (vol-of deeltijd in 2,5 jaar).

Nieuw is ook een virtuele klas. Wie 1 dag in de week naar school gaat, stapt als hij het echte klaslokaal verlaat over naar de virtuele klas. Studenten kunnen online meepraten en opdrachten doen. Punten halen voor het uploaden van filmpjes waarin ze laten zien dat ze een opdracht doen bijvoorbeeld. Zo blijven ze meedoen!

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws