Voor één dag de baas bij het ROC van Amsterdam
Om half negen werd Yassine door zijn privéchauffeur opgehaald bij het Calandlyceum. Om negen uur arriveert hij op de Fraijemaborg in Amsterdam, waar hij zijn dag als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur start met een gesprek met Ronald Wilcke. Wat verwacht hij ervan? Wat gaat hij mee terugnemen? Van Ronald Wilcke krijgt hij enkele tips. De chauffeur neemt hem mee naar zijn volgende stop: MBO College West. Docent Verpleegkunde Jane Garib wacht hem op en leidt hem rond door het gebouw. Het bezoek start in de docentenkamer, waar Yassine in gesprek gaat met een aantal docenten Verpleegkunde. De rondleiding gaat verder. Yassine neemt een kijkje bij een les voor BBL-studenten. "Eerst kwamen we als BBL-studenten één keer per maand op school, dat is veel vaker geworden. Dat is erg fijn, meer contactmomenten met school", vertelt een van de studenten aan Yassine. Yassine bezoekt ook een van de praktijklokalen waar apothekersassistenten in opleiding medicijnen aan het bereiden zijn. Het bezoek wordt afgesloten bij de directie.

Voor-een-dag-de-baas-bij-het-ROC-van-Amsterdam_3.jpg

Kijkje in de keuken

De route vervolgt zich en Yassine wordt door docent Edwina Leonora en Hoofd Communicatie Hans Bijlsma gastvrij ontvangen op de Elandsstraat bij MBO College Centrum. Hij krijgt een rondleiding door het gebouw en een kijkje in de keuken. Daarna mag Yassine zelf aan de slag samen met de studenten banketbakken, onder begeleiding van docent Cees Bakker. "Een aantal studenten van de afdeling Patisserie heeft onlangs nog de finaleplaats behaald voor Skills Heroes in maart", vertelt Cees. Al snel is het weer tijd om terug te gaan naar de Fraijemaborg voor een lunch met Ronald Wilcke. Wat viel hem op en hoe heeft Yassine zijn dag als bestuurder ervaren? "Ik vond het erg leuk om de scholen te bezoeken. Het viel me op dat de sfeer op beide scholen heel goed is. Maar ook dat er wel veel verschillen zijn tussen de scholen. Zowel qua soorten opleidingen die er gegeven worden als de grootte van de scholen. Ik heb echt een ander, positiever beeld gekregen van het mbo", vertelt Yassine. "Eerst dacht ik dat ik zelf na mijn opleiding door wil naar de havo, maar het mbo lijkt me nu toch ook wel wat." Yassine krijgt van Ronald nog een speciaal ‘beloftekaartje’ mee. Mocht hij in de toekomst graag advies willen over zijn studie of loopbaan, kan hij bij Ronald hiervoor terecht. De chauffeur brengt hem verder naar zijn laatste stop: de Baas van Morgen Conferentie bij KPMG. Deelnemende directeuren en leerlingen deelden hier hun ervaringen met elkaar. Yassine kijkt in ieder geval terug op een mooie en leerzame dag. 

Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die jongeren op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Zo’n honderd kinderen ervoeren bij verschillende bedrijven door het land hoe het is om de baas te zijn. 

 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws