Woordvoerders mbo op werkbezoek bij ROC van Amsterdam

In de ochtend werden de Kamerleden ontvangen op MBO College Zuid door Sonja Hoogendoorn, Directeur Onderwijs van het mbo-college, en Ronald Wilcke, namens de Raad van Bestuur. Paula Ronday, hoofd Loopbaan Expertise Centrum (LEC) MBO College Zuid, hield vervolgens een presentatie over de zorgstructuur en de vormgeving van passend onderwijs. Het werd een interactief gesprek over de praktijk, samenwerking tussen partners en de problematiek die rondom dit onderwerp speelt.

Een korte rondleiding door de school volgde, waarbij de delegatie ook een kijkje in de keuken kon nemen bij de Jean School. Een mooi voorbeeld waarbij wordt samengewerkt met het bedrijfsleven, er wordt ingespeeld op de talenten van onze studenten en waarbij duurzaamheid een centrale rol inneemt.

Aan het einde van de ochtend ging de groep door naar MBO College Centrum. Daar kregen ze een presentatie over het mbo-college van Fried Seuren. Centraal stond het team facilitair van coördinator Gijs Verburg. Hij en zijn teamleden waren de hoofdpersonen in de film De Moeite (bekijk de film op www.geefme1kans.nl). Hierin wordt een jongen die 222 keer is afgewezen gevolgd op school en in het bedrijf. Voor de woordvoerders van de Tweede Kamer was dit aanleiding om met teamleden in discussie te gaan over deze problematiek.

Het bezoek werd afgesloten met een door de studenten verzorgde lunch. Ondertussen werden de Kamerleden onder meer bijgepraat over de samenwerking met het bedrijfsleven, zoals the House of Hospitality, een gezamenlijk initiatief van onderwijs, bedrijfsleven en overheid, om hospitality naar een hoger niveau te tillen.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws