Project Miss IT: meer vrouwen in ICT-branche
Bij deze bijeenkomst waren zowel ICT-studenten als vrouwen uit de branche zelf aanwezig. Er was ruimte om ideeën uit te wisselen en Talitha Papelard, Manager Service Line IT van KPN, gaf een inspirerende presentatie aan de studenten. Hierin lichtte zij toe waarom zij de carrièreswitch van zorg naar ICT heeft gemaakt. 

De Miss IT ambassadeurs zullen op open dagen en evenementen de sector promoten. Daarnaast zullen zij regelmatig op social media, via blogs en vlogs, te zien zijn. Het streven is om met dit project de groeitrend van 52 vrouwelijke ICT-studenten in 2015 naar 66 studenten in 2016 naar 2017 door te zetten.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws