Ambitieuze ROCvA-student Ezgi ontwikkelt haar talenten door deelname aan Amsterdamse project Made By 020
Het project is in maart van start gegaan. Ezgi (rechts op de foto) twijfelde niet lang toen ze de kans kreeg om deel te nemen aan Made By 020. "Ik zie het traject echt als mogelijkheid om mij verder te ontplooien. Ook vind ik het een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen."


Stadse challenges 

De studenten buigen zich over verschillende stadse uitdagingen rondom verschillende thema’s. Ezgi houdt zich de komende tijd bezig met het steeds drukker wordend Amsterdam. Zij staat samen met haar projectgroep voor de uitdaging een creatieve en innovatieve oplossing te vinden voor de steeds drukker wordende stad. Want hoe zorg je ervoor dat het drukke Amsterdam leefbaar blijft voor iedereen? Ezgi en haar projectgroep richten zich op toeristen. Ezgi vertelt: "Wij zijn nu aan het onderzoeken hoe de focus kan worden gelegd om toeristen naar andere steden toe te trekken. Hiervoor hebben we de assistent manager van het Amstel Hotel geïnterviewd. Binnenkort gaan we ook nog bij Booking.com langs."  


Peercoaches

Deelnemers van het Made By 020-project krijgen hulp van peercoaches. Deze coaches werken in het Amsterdamse bedrijfsleven en geven de studenten begeleiding en helpen om hun persoonlijke doelen te behalen. Maisha van Pinxteren (docent en trainer in sociale vraagstukken) en Elijah Alvares (politicus D66) begeleiden Ezgi. "Maisha en Elijah helpen mijn netwerk te vergroten. De peercoaches kunnen mij voorstellen aan de juiste mensen en motiveren mij om op hen af te stappen. Daarnaast geven ze mij tips op persoonlijk vlak."  


Workshop feedback  

Hoewel het Made By 020-traject nog maar net is begonnen heeft Ezgi al veel geleerd. Bij bedrijf McKinsey volgden de mbo-studenten een 'feedback workshop'. "Hier heb ik geleerd om feedback aan anderen te geven en zelf te ontvangen, iets waar ik in het begin veel moeite mee had. Daarnaast leren we ook om ons netwerk uit te breiden. Ik heb tijdens dit project gemerkt dat de meeste mensen het leuk vinden als je een dagje met ze mee wilt lopen en je hier gerust naar kan vragen." 


Eind mei zal het traject worden afgesloten met een bijeenkomst waar alle projectgroepen aanwezig zullen zijn. Tijdens deze afsluitende bijeenkomst presenteren de deelnemende studenten de oplossingen voor de challenges aan elkaar.  

» Meer informatie over het Made By 020 project

Ander nieuws

Nieuws Interview met Mark Vlasblom over de meerjarenstrategie ‘Als we allemaal een klein stapje zetten, zetten we met z’n allen een gigantische stap’ Inmiddels zijn we alweer een tijdje op...
Nieuws STAP-subsidie is gestopt Het kabinet heeft besloten de STAP-subsidie stop te zetten. De subsidie van € 1.000 was bedoeld voor om- of bijscholing. Op 15 november kon je...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen Europese vakwedstrijd in Litouwen Bij de internationale vakwedstrijden van de 'Association Européenne des Écoles d'Hotellerie et de Tourisme' (AEHT) in Vilnius, Litouwen... MBO College Centrum
Bekijk al het nieuws