Ambitieuze ROCvA-studenten buigen zich over stadse uitdagingen met project Made By 020

Nisan eerste persoon links.

Nisan volgt de opleiding Assistent Manager Internationale Handel aan MBO College Zuidoost. Ze was erg benieuwd wat het project inhield en aarzelde geen moment om zich aan te melden. “Ook omdat ik later zelf wil ondernemen en dit project mij op het gebied van netwerken veel kan leren", legt de student uit. Deelneemster Britt volgt de opleiding Manager Travel & Hospitality aan MBO College Centrum. Het leek haar leuk om met nieuwe mensen in contact te komen. “Als je daarbij ook nog iets goeds voor Amsterdam kunt doen is dat natuurlijk helemaal top!”, aldus Britt.  

Stadse challenges
De studenten buigen zich over verschillende stadse uitdagingen rondom verschillende thema’s. Nisan staat samen met haar projectgroep voor de uitdaging om het vaak negatieve imago van toeristen die Amsterdam bezoeken om te keren in iets positiefs. Zij richtten zich op de vraag: 'hoe kunnen we ervoor zorgen dat Amsterdammers juist meer plezier beleven aan alle mooie plekken die er zijn waar vaak alleen maar toeristen komen?'. De challenge lossen de studenten niet helemaal alleen op. "We krijgen hulp van het Conservatorium Hotel en het Amstel Hotel, deze hotels hebben we ook bezocht.” Britt richt zich samen met haar projectgroep op jongeren die door het gebruik van hun smartphone in de schulden zijn geraakt. Ook de groep van Britt bezoekt verschillende bedrijven, om het probleemstuk zo goed mogelijk aan te pakken.   

Peercoaches
Deelnemers van het Made By 020-project krijgen hulp van peercoaches. Deze coaches werken in het Amsterdamse bedrijfsleven en geven de studenten begeleiding en helpen de studenten met het behalen van persoonlijke doelen. Nisan vertelt: “Mijn peercoach helpt mij op allerlei gebieden. Daarnaast houdt ze ons op de hoogte met van alles wat er gebeurt tijdens het traject. Ook het groepje van Britt heeft een coach. “Mijn peercoach Ilona heeft veel ervaring en komt daardoor vaak met goede ideeën." 

Persoonlijke ontwikkeling
Hoewel het Made By 020-project nog bezig is heeft Nisan al veel geleerd. Nisan: “Ik heb een groter netwerk opgebouwd, wat heel fijn is. Ik heb veel van hen geleerd en zij van mij. Op het gebied van presenteren voel ik mij meer ontwikkeld. Ik heb tijdens dit traject voor onbekende mensen moeten presenteren. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik meer motivatie en zelfvertrouwen heb gekregen.” Britt wil ook een netwerk opbouwen om uiteindelijk een stageplek en goede baan te vinden. “Ik zou later in een hotel willen werken. Veel mensen van Made By 020 kennen iemand in deze sector. Zij zouden mij goed kunnen helpen. Ook leer je tijdens dit project gemakkelijk op iemand af te stappen om iets te vragen. Ik pas dit nu vaak toe in het dagelijks leven”, aldus Britt. 

Eindpresentatie
Aan het eind van het project, begin januari 2019, volgt een eindevent. Hierbij wordt het project feestelijk afgesloten. De teams die mee hebben gedaan presenteren wat ze hebben bedacht aan medestudenten, bedrijven en ouders. Aan het eind van de avond kunnen de studenten hun certificaat in ontvangst nemen. Nisan vertelt: “Het is een leerzame ervaring. Ik vind het zeker de moeite waard, om hier een deel van mijn vrije tijd mee bezig te zijn". Ook Britt raadt het studenten aan. Zij licht toe: “Je leert jezelf goed kennen. Na dit project weet je waar je goed en minder goed in bent.”

Meer informatie over het Made By 020-project.  

Britt derde persoon van rechts.

Ander nieuws

Nieuws Meerjarenstrategie dient de student ‘We hebben elkaar nodig om goed vorm te kunnen geven aan de thema’s uit onze meerjarenstrategie’ MBO College Airport
Nieuws Samenwerking Beroepshavo Hilversum en St. Aloysius College zorgt voor betere doorstroom van studenten Het St. Aloysius College in Hilversum en de Beroepshavo slaan de handen ineen. De Beroepshavo, onderdeel van MBO College Hilversum, leidt studenten... MBO College Hilversum
Nieuws Bert Beun nieuw lid Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland Bert Beun treedt per 1 februari 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Bekijk al het nieuws