Feestelijke opening Gilde Leren in Flevohuis
De studenten volgen de combinatieopleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg. Gilde Leren is een nieuwe manier van opleiden waarbij theorie en praktijk nog beter op elkaar afgestemd worden. Het doel is om meer jongeren goed voorbereid en gemotiveerd klaar te stomen voor de ouderenzorg. Dat is hard nodig want er is een groot tekort aan geschoolde medewerkers nu de vergrijzing dubbel toeneemt; het aantal ouderen groeit en mensen worden steeds ouder. Dit betekent meer behoefte aan zorg en ondersteuning. 

Opleiden in de praktijk
Bij Gilde Leren vindt de opleiding plaats in het verpleeghuis en volgen de leerlingen lessen op de praktijkinstelling. Studenten draaien halve dagen mee op de groepswoningen waar mensen met dementie wonen en krijgen het andere dagdeel in huis theorieles van onze docenten. Voordeel hiervan is dat een lastig voorval met een bewoner een uur later besproken kan worden met de docent. Zo nodig kan de docent de lesstof erbij te halen. Het Gilde Leren is dan ook bij uitstek geschikt voor jongeren die praktijkgericht zijn en wat minder affiniteit hebben met de schoolbank. De studenten worden tijdens het meelopen in de praktijk ook begeleid door ervaren praktijkopleiders van ZGAO. Zo leert een nieuwe lichting zorgmedewerkers al doende de kneepjes van het vak. 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws