Jean School 5 jaar
Amsterdam is met de grootste dichtheid aan denimmerken ter wereld voorloper op het gebied van denim fashion. Nederlandse merken als G-Star RAW, Denham en Scotch & Soda zijn bekend over de hele wereld. Ruim 5 jaar geleden opende in Amsterdam de eerste en enige Jean School ter wereld. Initiatiefnemers ROC van Amsterdam en Stichting House of Denim vierden dit op vrijdag 14 september onder meer met de lancering van hét nieuwe denim boek: Jean School ™ Blue Book. 

Denim developers

Wereldwijd is er constante vraag naar denimtalent. Een opleiding waar jonge, creatieve en gedreven mensen het vakmanschap van denim design en development leren kon 5 jaar geleden dan ook niet langer uitblijven. Sinds de eerste mbostudenten aan de slag gingen in het schooljaar 2012/2013, zijn inmiddels zo’n 110 diploma’s uitgereikt aan nieuwe denim developers. Jean School alumni werken bij merken als G-Star RAW, Tommy Jeans, Calvin Klein en Pepe Jeans. De unieke mbo-opleiding tot denim developer wordt aangeboden als niveau 4 opleiding in voltijd variant (3 jarig) en als internationale flex-opleiding (1-jarig traject) dat speciaal gericht is op havisten en internationale studenten.

Jaarlijks starten zo’n 40 nieuwe studenten in de denim ateliers die o.a. zijn gevestigd in De Hallen in Amsterdam.De afgelopen jaren is veel geïnventariseerd aan welke kennis behoefte is in de denim industrie, het curriculum voor de opleiding sluit naadloos aan op de behoefte van de arbeidsmarkt. De technische kennis van het ‘maken’ van is nu voor het eerst vastgelegd in het Jean School ™ Blue Book. Een praktijkgerichte publicatie voor eenieder met liefde voor denim. Het eerste exemplaar van Jean School ™ Blue Book wordt tijdens de jubileumviering uitgereikt aan Jason Denham (Founder and Chief Creative Officer DENHAM the Jeanmaker). Jean School ™ Blue Book is mede mogelijk gemaakt door de Meester Koetsier Foundation.

Over Jean School 

De Jean School is een initiatief van James Veenhoff (voormalig directeur en initiatiefnemer van de Amsterdam Fashion Week), Mariette Hoitink (eigenaar HTNK Fashion recruitment & consultancy) en het ROC van Amsterdam. In 2009 zijn Veenhoff en Hoitink gestart met de stichting House of Denim, een platform voor vakmanschap en vernieuwing in de denimbranche. Onderwijs is voor innovatie een cruciaal onderdeel, maar er bleek nergens ter wereld een jeans-opleiding. De krachten werden gebundeld met het ROC van Amsterdam en in 2012 was de allereerste Jean School ter wereld een feit. 

Over Jean School ™ Blue Book 

Jean School ™ Blue Book is geschreven door Mira Copini en Philip Merry. Deze publicatie zal door studenten worden gebruikt als lesmateriaal. Daarnaast is deze publicatie ook online en in de boekhandel te koop, ISBN 978-90-9030874-6. 

Ander nieuws

Nieuws Keuzedeel ontwikkeld voor studenten die zich inzetten voor de medezeggenschap Studenten Isra Mezoury (voorzitter studentenraad MBO College Lelystad), Richard Kromer (vicevoorzitter studentenraad MBO College Almere) en Sem...
Nieuws Start bouw Metropolis Lyceum gevierd Op vrijdag 28 juni is gestart met de bouw van het Metropolis Lyceum dat onderdeel is van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). De...
Nieuws Opening Health Campus op MBO College Amstelland Op woensdag 29 mei is op MBO College Amstelland een Health Campus geopend. De Health Campus is een plek waar medewerkers en studenten hun algehele...
Bekijk al het nieuws