Onze talenten maken zich op voor Skills The Finals
Facilitair Manager Luchthaven Marita van den Enden hoefde niet lang na te denken toen haar docent en coach vroegen of zij mee wilde doen aan de NK vakwedstrijden van Skills Heroes. Ze vond het best wel een eer dat ze werd gevraagd. Daarbij is zij trots op haar beroep wil ze de relatieve onbekendheid ervan verbeteren door mee te doen. Marita ziet het hele traject als één grote positieve ervaring die haar veel gaat opleveren. “Ik ben ooit gestart met een opleiding in de biologie, maar dat bleek niets voor mij. Ik ging op zoek naar een beroep dat beter bij mij paste en kwam terecht bij Facilitair Leidinggevende." 


Ze is intensief bezig met het opzoeken van relevante informatie die zij kan inzetten op het NK. Voor het communicatieplan dat zij moet maken krijgt ze extra lessen. Daarnaast oefent ze de gespreksopdrachten 'Voeren van een sollicitatiegesprek', 'Klachtafhandeling' en 'Instructie schoonmaak'. Met een lach op haar gezicht zegt ze: "Wat ik mooi vind is dat er donderdag als ik aan de beurt ben twee klassen komen kijken. Ik merk dat de docenten, mijn medestudenten en ook mijn familie erg enthousiast is over mijn deelname."

Ook bij Rabab (onderdeel Kok) ontbreekt het niet aan ambitie. Haar leven staat in het teken van haar ultieme droom: meester-kok worden. Rabab verhuisde ervoor naar Utrecht, maakt werkdagen van soms zestien uur in de keuken van een sterrenrestaurant en probeert in haar vrije tijd langs kookwedstrijden te gaan door het hele land. Het is een stoere missie voor iemand die vijf jaar geleden slaagde voor de basisberoepsgerichte leerweg van het vmbo. Over vijf jaar hoopt ze genoeg ervaring te hebben opgedaan om haar eigen, op de Marokkaanse keuken geïnspireerde zaak te kunnen beginnen. "Hoe gaaf is het als je van je eigen keuken een restaurant maakt en zo een stuk van je cultuur mee kunt geven aan gasten? Ik wil iets positiefs neerzetten”, aldus Rabab.

Wij wensen Marita, Rabab en de andere deelnemers heel veel succes!

Ander nieuws

Nieuws STAP-budget aanvragen kan vanaf 17 maart De nieuwe datum voor het aanvragen van de STAP-subsidie is bekend. Op vrijdag 17 maart kun je je vanaf 10.00 uur weer aanmelden voor het STAP-budget.
Nieuws Samenwerken voor sterk beroepsonderwijs in de MRA ROC TOP en ROC van Amsterdam-Flevoland verkennen de mogelijkheid voor een verregaande samenwerking.
Nieuws Site meerjarenstrategie live Onze nieuwe meerjarenstrategie-site staat live! Wil je meer weten over waar wij als organisatie vandaan komen en waar we gezamenlijk de komende...
Bekijk al het nieuws