ROC van Amsterdam en John Agesilas starten unieke tweejarige urban dance-opleiding

EHOD is een uniek onderwijsconcept waarbij het ROC van Amsterdam de handen ineen heeft geslagen met John Agesilas, danser, choreograaf en mede-initiatiefnemer van populaire dansevenementen als Summer Dance Forever en Juste Debout Nederland. Door de samenwerking met het werkveld én de dansscene is EHOD meer dan een opleiding; het is een cross-culturele ontmoetingsplaats voor dansers uit de hele wereld. “Mijn missie is om urban dance een vaste plek te geven in het culturele domein. Met de lancering van EHOD ontstaat een plek in Amsterdam waar les wordt gegeven door mensen die de urban dance cultuur zelf ademen”, aldus John Agesilas, artistiek leider van EHOD.

Springplank

Studenten van EHOD krijgen naast danslessen ook les in ondernemersvaardigheden en fysiek theater. Zo vormt de opleiding een springplank voor jonge dansers, choreografen en theatermakers die willen doorstromen naar het hbo of een internationale carrière willen starten. “Jazz dance en urban dance zijn ontstaan in het clubcircuit en hebben zich van daaruit ontwikkeld tot podiumwaardige dansvormen. Op de gevestigde hbo-dansacademies in Nederland nemen deze stijlen slechts een marginale rol in. Dat urban jazz dance de kern vormt van deze nieuwe opleiding maakt EHOD een aanwinst voor de Nederlandse danseducatie”, vertelt Marga Douma-Alta, projectleider EHOD en docent Dans bij het ROC van Amsterdam. 


Start in september

De inschrijvingen voor EHOD zijn geopend en de audities vinden plaats op 15 en 16 juni a.s. in de studio van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Alle lessen worden in het Engels gegeven en getoetst. De eerste klas krijgt vanaf september 2018 les in de studio’s van Amsterdam Dance Centre in het hart van de stad.

Bekijk de website www.europeanhouseofdance.com voor meer informatie en aanmelden.

Foto: Sjoerd Derine

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws