ROCvA-studenten presenteren oplossingen voor de stad
"Het voelt goed om een bijdrage te kunnen leveren aan de stad" vertelt ROCvA-student Mercedes. De studenten werkten in teams begeleid door een peercoach samen aan oplossingen voor stadse uitdagingen, hun netwerkskills en persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor bezochten de studenten onder ander Booking.com, De Balie, Foam, het Amstel Hotel, Vluchtelingenwerk, Stadgenoot en de Ziggo Dome. Zo werden er uiteenlopende ideeën geboren in het kader van leefbaarheid van de stad, matching tussen het Amsterdamse bedrijfsleven en mbo-talent, hoe iemand met psychische klachten beter aansluiting vindt in de buurt en de toegankelijkheid van musea.


Studenten van het ROC van Amsterdam bedachten onder andere een interactieve stagemarkt om te zorgen dat mbo-studenten en het bedrijfsleven elkaar beter kunnen vinden. Op deze vernieuwende stagemarkt staan relevante bedrijven met verschillende opdrachten voor studenten, representatief voor de functies die zij bieden voor mbo-studenten. Op deze wijze kunnen studenten erachter komen of het werk en het bedrijf bij ze past en kunnen er op een vernieuwende manier connecties worden gelegd tussen bedrijven en mbo-studenten. 

Andere studenten van het ROC van Amsterdam bedachten oplossingen om de aansluiting van statushouders bij de buurt te bevorderen. Zij kwamen er snel achter dat er al een breed scala aan initiatieven bestaat voor statushouders in Amsterdam, maar dat het overzicht ontbreekt. Zij hebben hierop ingespeeld door een website te ontwerpen met per stadsdeel een overzicht van initiatieven. Ook heeft deze website een chatfunctie, zodat statushouders in verschillende talen hun vragen kunnen stellen.  
 

Made By 020

Made By 020 is een netwerkprogramma voor ambitieuze mbo-studenten. Samen met bedrijven en organisaties in en rondom Amsterdam lossen de studenten maatschappelijke uitdagingen op voor de stad. Hierdoor bouwen zij aan een netwerk en doen zij vaardigheden op waarmee ze straks beter hun weg vinden op de arbeidsmarkt. Het programma duurt twaalf weken en deelname is gratis. Interessant? In het oktober 2018 gaat er een nieuw traject van start. Ga naar de website voor meer informatie en houd de facebookpagina in de gaten.
Made by 020 wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam in het kader van de mbo-agenda. 
 

Ander nieuws

Nieuws Student Mia verzorgt haarstyling van politici tijdens Prinsjesdag Op de derde dinsdag van september begon Mia Wakefield, student Haarverzorging op MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland,... MBO College Zuid
Nieuws Aardbeving Marokko Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving met vele slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en de hulpdiensten ter...
Nieuws ROC TOP en het ROC van Amsterdam-Flevoland zetten samen volgende stap Verkenning voor sterk beroepsonderwijs in de MRA succesvol.
Bekijk al het nieuws