Skills The Finals (reserve)deelnemer Hotelreceptionist gaat er voor

De deelname

Voor Zharona was het snel duidelijk toen opleidingsmanager Luisa Prando haar klas binnen kwam en vroeg wie er als reserve mee wilde doen aan de wedstrijd 'Hotelreceptionist', bij ons beter bekend als de opleiding Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality. Zij ging meedoen en dat ze reserve was, maakte haar niet uit. Het gaat om de ervaringen die je opdoet. En ze stelt dat ze volgende jaar ook wil meedoen, maar dan natuurlijk voor de eerste plaats als vertegenwoordiger van het ROC van Amsterdam.

De wedstrijd

Op de vraag naar haar kracht zegt Zharona: "Als ik in en opdracht zit of zoals dit in een wedstrijd, dan gaat het vanzelf. Ik neem initiatief en zorg ervoor dat er gebeurt wat gedaan moet worden. Zenuwachtig is ze eigenlijk niet. "Ik ga er van te voren niet heel erg over nadenken. Ik laat het gewoon op me afkomen. Dat werkt voor mij het beste."

De ervaringsdeskundige

Zharona werkt op dit moment naast haar opleiding ook nog als Receptioniste bij NH Schiphol Hotel.  Deze werkervaring gaat zij zeker inzetten mocht zij als reserve worden ingezet. En anders natuurlijk volgend jaar. Door haar werk weet ze ook hoe belangrijk het is om er professioneel uit te zien. Daarom komt ze in het uniform van haar opleiding naar Skills The Finals in Zwolle. Háár wedstrijdonderdeel wordt gehouden op de Campus van het Deltion College zelf (Hotelreceptionist).

De training

Natuurlijk heeft Zharona op de site van Skills The Finals al diverse filmpjes bekeken en informatie gelezen, waardoor ze een goede indruk heeft gekregen van wat haar eventueel te wachten staat. Verder gaat zij binnenkort een speciale training krijgen van hun begeleider Paul Bon, samen met de nummer één van MBO College Centrum.

Het ROCvA-Teambuildingsdiner

Op dinsdag 20 februari is er een diner georganiseerd voor álle Skills The Finals deelnemers van het ROC van Amsterdam, natuurlijk inclusief reserves. Ook de persoonlijke begeleiders zijn aanwezig, de mbo-college coördinatoren en de Skills coördinator van het ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland, Katja Clerx. Dit diner vindt plaats in de Dinner Club op MBO College Centrum. Behalve heerlijk eten en drinken kan de ROCvA-ploeg kennis maken met elkaar, ervaringen uitwisselen en eventueel nog vragen stellen.

Ander nieuws

Nieuws STAP-budget aanvragen kan vanaf 17 maart De nieuwe datum voor het aanvragen van de STAP-subsidie is bekend. Op vrijdag 17 maart kun je je vanaf 10.00 uur weer aanmelden voor het STAP-budget.
Nieuws Samenwerken voor sterk beroepsonderwijs in de MRA ROC TOP en ROC van Amsterdam-Flevoland verkennen de mogelijkheid voor een verregaande samenwerking.
Nieuws Site meerjarenstrategie live Onze nieuwe meerjarenstrategie-site staat live! Wil je meer weten over waar wij als organisatie vandaan komen en waar we gezamenlijk de komende...
Bekijk al het nieuws