Studenten ontwikkelen zich door deelname aan het excellentieprogramma ‘Power-Team’

Claudia is een afgestudeerd student van de opleiding Dans en heeft vorig jaar deelgenomen aan het Power-Team. Bij het Power-Team heeft zij onderzocht welke kennis nieuwe studenten van de dansopleiding kan helpen om blessures te voorkomen en te verminderen.

(Claudia, bovenstaande foto tweede persoon linksboven).

De dansstudent is erg te spreken over het Power-Team. “Je kan hier echt jezelf zijn. In het Power-Team word je aangemoedigd om te presteren. Iedereen in het team wil zelf ook excelleren."
 
"We hebben ook echt een groepsgevoel, een familiegevoel eigenlijk. We steunen elkaar, zodat we dat stapje extra kunnen doen", vult  docente Dorine aan.
 

Extra werken moet zichtbaar worden beloond

Dorine vertelt verder: "De aandacht voor de excellente student is belangrijk bij het Power-Team. Sommige studenten willen zich meer verdiepen en verbreden in hun vakgebied. Dat mag ook wel beloond worden door die studenten extra ondersteuning en aandacht te geven." Volgens haar gaat nu vaak alle aandacht naar de zorgleerlingen. Maar het is ook belangrijk dat juist extra hard werken zichtbaar is en vervolgens beloond wordt door een extra onderscheiding op het diploma.
 
"Het is belangrijk om je te onderscheiden als je straks werk zoekt", zegt Claudia. "Je moet iets vinden wat jou anders maakt en excellent onderwijs helpt hierbij. Werkgevers kijken niet alleen naar het diploma, maar naar wat je allemaal naast je opleiding hebt gedaan."
 
Ze vervolgt door te vertellen wat ze goed vindt aan het Power-Team: "De samenwerking met mensen van andere opleidingen maakt het zo succesvol. Je leert allemaal nieuwe dingen door te zien hoe mensen van een ander vak tegen onderwerpen aankijken."

In bovenstaand filmpje vertelt Jasmine over haar deelname aan een Masterclass Persoonlijk Leiderschap bij het PowerTeam.

Studenten van het MBO College Zuid die zich willen aansluiten bij het Power-Team 2018 kunnen zich nog opgeven. Zij kunnen een mailtje sturen naar Powerteam@rocva.nl. Het programma zal in april van start gaan.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Bekijk al het nieuws