Studenten strijden met solar boats tijdens wedstrijden in Nederland en Monaco
De Nederlandse race vond plaats op woensdag 4 juli en donderdag 5 juli. Op woensdag werd het team 6e van de 22 boten. De donderdag probeerden de studenten een nieuwe strategie uit. Student Jim Boereboom: “Met twee boten konden we één boot veel efficiënter laten varen door een soort slipstream te creëren. Hiermee konden we de race uitvaren met een eindsprint van 22 km/u gedurende 2,5 kilometer.” Het team heeft hierdoor wel minuten gewonnen, maar helaas niet genoeg voor de overwinning. Ze eindigde op de 7e en 8e plaats.

Tijdens de Solar World Cup werd gestreden in Monaco. De studenten namen deel aan twee races. De eerste race had het ROCvA-team te maken met verschillende tegenslagen. Jim vertelt: "Tijdens de race hadden we veel last van technische problemen waardoor een boot bijna zonk. We hebben toen zelfs tussen de twee races door de boot nog moeten herstellen." De herstelwerkzaamheden wierpen echter hun vruchten af. Het team kwam fluitend door de kwalificatieronde heen. Tijdens de tweede race verliep de slalom op zee uiterst soepel en gingen de boten vol gas met een sprint over de finish. De studenten behaalden een welverdiende 4e (boot ROCvA California) en 5e plek (boot ROCvA Maryland). Een geweldige prestatie!          






Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws