Succesvolle oud-studenten stomen nieuwe studenten klaar voor praktijk

Geen verveling

Davey begon in 2014 aan de opleiding Applicatieontwikkelaar. “Als je deze opleiding hebt afgerond, weet je zeker dat je je nooit hoeft te vervelen. Je leert hier namelijk van alles: het maken van websites en apps, hoe je communiceert met de klant en hoe je omgaat met documentatie. Op deze opleiding werd ik getriggerd en dat leidde tot een eigen bedrijf.”
 

FRESH-DEV.

Dat eigen bedrijf zette Davey samen op met studiegenoot Jesse. “We liepen stage toen we tegen elkaar zeiden: ‘We zijn nu bezig met het maken van sites, maar misschien kunnen we hier nu al geld mee verdienen!’. We deelden ons idee met familie en vrienden en zo ging het balletje rollen. Onze eerste opdrachtgever was een modezaak in Purmerend. We mochten een nieuwe website maken en dus gingen Jesse en ik ernaartoe. We kregen de vraag of we een officieel bedrijf waren, maar dat was nog niet het geval.” En dus gingen de jongens diezelfde dag nog naar de Kamer van Koophandel waar hun bedrijf FRESH-DEV werd geboren.


Van Gogh en Zero Motorcycles

Al snel kwamen Davey en Jesse aan nieuwe klanten. Sinds medio 2017 gaan de zaken écht goed en hebben ze structureel iedere maand opdrachten. Zo maken ze websites voor start-ups, maar ook grote namen weten hen te vinden. “We hebben onder meer een nieuwe website gemaakt voor het Van Gogh Museum. Daar zijn we heel trots op. Voor Zero Motorcycles, een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in 100% elektrische motoren, hebben we een online tool ontwikkeld, waarmee zij interne planningen en belangrijke zaken kunnen regelen.”
 

Kennis delen met studenten

Kort geleden ontstond het idee om hun kennis te delen met de huidige studenten van MBO College Amstelland. “We zijn 2,5 jaar geleden afgestudeerd, maar we hebben nog veel contact met de school”, vertelt Davey. “Zo hebben we presentaties gegeven aan nieuwe studenten. Dat ging zo goed dat we met de opleidingsmanager in gesprek gingen om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Uiteindelijk spraken we af dat Jesse en ik vanaf maart terugkeren op MBO College Amstelland. Dit keer dus niet als student, maar als begeleider.’’


Voorbereiding op de praktijk

Davey en Jesse gaan projecten begeleiden die zijn gebaseerd op producten die zij al eerder hebben ontwikkeld. “Wij leveren documenten aan bij de studenten en zij gaan daarmee aan de slag. In feite doen we een project opnieuw, maar laten we nu alles door de studenten doen. Het gaat niet alleen om het ontwikkelen van een product, maar ook hoe je documentatie aanpakt en hoe je contact houdt met de klant. Zulke projecten moeten de studenten beter voorbereiden op de praktijk. Dan heb ik het over stages, maar ook over wat je te wachten staat na je opleiding”, vertelt Davey.
 

Inspireren van studenten

Davey heeft veel zin om met de studenten aan de slag te gaan. “Ik verwacht dat het een hele leuke tijd wordt met gemotiveerde mensen. Hopelijk kan ik bij hen het stukje onzekerheid wegnemen wat ik voelde toen ik op stage ging. En natuurlijk hoop ik dat ik de studenten kan inspireren door de manier waarop wij het hebben gedaan.’’
 

Ander nieuws

Nieuws Opleiding Tailor Professional officieel erkend als Associate Degree De ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken naar een hoger...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Studenten winnen drie gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles.
Nieuws Richtlijnen stages bekrachtigd tijdens Schiphol Stageconferentie op MBO College Airport Nieuwe stagerichtlijnen borgen de kwaliteit van hoogwaardige stages op Schiphol. MBO College Airport
Bekijk al het nieuws

:

Storing telefonie

Let op: door een storing zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar.

We hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. In geval van nood of gevaar kun je bellen met ons noodnummer 026 372 4400.