De winnaars van het mbo-studentendebat 2019!
Het was een vurig en professioneel debat, onder leiding van Donatello Piras van het Nederlands Debatinstituut, met gepassioneerde studenten die goed beslagen ten ijs kwamen. Ze bereidden zich voor op het debat door zowel voor- als tegenargumenten te bedenken. Pas vandaag hoorden ze of ze voor of tegen een stelling moesten pleiten.

De debaters werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Annabel Nanninga (gemeenteraadslid Amsterdam), Fatima Lamrini (voorzitter Centrale Studentenraad ROC van Amsterdam-Flevoland), Bastiaan Smits (directeur MBO Colleges Noord en MBO College Westpoort) en voorzitter Lisa Schallenberg (Debatunie).

De studenten bogen zich over drie stellingen:

- Jongeren moeten verplicht een halfjaar lang van gezin ruilen met een leeftijdsgenoot uit een andere etnische of religieuze groep.
- Alle studenten op het mbo moeten regelmatig worden aangemoedigd om door te studeren op het hbo.
- Mensen die zich schuldig maken aan het verspreiden van naaktfoto’s van anderen zonder hun toestemming, moeten met minimaal een jaar gevangenisstraf bestraft worden.

Vooral stelling 3 maakte behoorlijk wat discussie los. Annabel Nanninga: "Het is knap dat jullie je standpunten zo goed kunnen beargumenteren, ook als je eigen opvatting misschien heel anders is. Goed kunnen debatteren is ontzettend belangrijk in de politiek."

En dit zijn de winnaars! De prijs voor beste Debater ging naar Ismaël van MBO College Centrum. "Je was overtuigend en durft het persoonlijk te maken zonder dat het een lelijke aanval wordt", aldus de jury. Het winnende team kwam van MBO College Hilversum. "Het hele team was actief, ook in hun rol als rechters."

Complimenten voor alle studenten die hebben meegedaan. We kijken nu al uit naar het mbo-studentendebat 2020!

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws