In Cumulus Park werken studenten aan oplossingen
​De gemeente Amsterdam, ING, het ROC van Amsterdam (ROCvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gaven gisteren het officiële startsein voor Cumulus Park, een nieuw innovatiedistrict in Amsterdam Zuidoost. Cumulus Park wil in de komende jaren uitgroeien tot dé plek waar studenten, onderzoekers, grote en kleine bedrijven en ondernemers samenwerken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die nu én in de toekomst in de samenleving spelen, zoals urbanisatie en digital identity.

De opening van het innovatiedistrict en de onthulling van de naam ‘Cumulus Park’ werden verricht door de initiatiefnemers en partners binnen het gebied: burgemeester Femke Halsema, Ralph Hamers (CEO ING Group), Geleyn Meijer (lid College van Bestuur HvA) en Edo de Jaeger (voorzitter College van Bestuur ROCvA). Het startsein werd gegeven in het nieuwe pand van ING in Amsterdam-Zuidoost dat nog in aanbouw is.

Innovatie door samenwerking

De ambitie is dat Cumulus Park zich ontwikkelt tot het collaborative innovation district in Zuidoost waar knappe koppen en aanpakkers vanuit verschillende disciplines, sectoren en achtergronden elkaar ontmoeten en versterken. Door het bundelen van krachten en verschillende expertises ontstaan er nieuwe projecten, samenwerkingen en business modellen die vanuit één enkele organisatie niet gerealiseerd hadden kunnen worden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het ontwikkelen van oplossingen op het gebied van digitale identiteit en urbanisatie.
 
Cumulus Park is geïnitieerd door ING en staat open voor organisaties en bedrijven die door middel van samenwerking willen bouwen aan oplossingen rond bijvoorbeeld nieuwe technologie en grootstedelijke vraagstukken. Er wordt op dit moment door meerdere partijen gewerkt aan pilotprojecten en de komende jaren zal dit verder uitbreiden. Ralph Hamers, CEO ING Groep: “Samen innoveren vormt de kracht van Cumulus Park. Studenten, ondernemers en beleidsmakers werken samen binnen het innovatiedistrict en inspireren elkaar om zo sneller tot nieuwe oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst te komen.”

Pilot projecten

In de afgelopen maanden werd binnen het innovatiedistrict al gewerkt aan pilotprojecten en kennissessies op het gebied van urbanisatie en digitale identiteit. Hierbij draait het om vraagstukken zoals: hoe zorgen we ervoor dat mensen leefbaar, veilig en gelukkig in de stad van de toekomst kunnen wonen? En: Hoe kunnen mensen zich identificeren en kan hun identiteit beschermd worden in de digitale wereld? Vanaf 2020 zal het aantal projecten, opleidingen, events en workshops verder worden uitgebreid op de nieuwe locatie.

Foto: Burgemeester Femke Halsema, Ralph Hamers (CEO ING Group), Geleyn Meijer (lid College van Bestuur HvA) en Edo de Jaeger (voorzitter College van Bestuur ROCvA) geven het officiële startschot voor Cumulus Park.

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws