Studente ontwerpt en maakt denim-suit voor Prinsjesdag 2019

In het mode-atelier van MBO College Zuid legde Lonneke te Kloese de laatste hand aan haar creatie; een driedelig maatpak, geheel gemaakt van Italiaanse denimstof. Het pak is het resultaat van de designwedstrijd die door het ROC van Amsterdam werd uitgeschreven onder alle studenten van de Jean School opleiding Denim Developer. Het idee voor de wedstrijd ontstond tijdens een werkbezoek van Tweede Kamerlid Zohair el Yassini. “Ik heb me de afgelopen twee jaar met veel plezier in de Kamer mogen inzetten voor het beroepsonderwijs in Nederland. Lonneke laat met dit pak wederom zien hoe vakkundig en creatief onze mbo-studenten zijn. Ik ben er enorm trots op dat ik dit bewijs van vakmanschap op Prinsjesdag mag dragen”, aldus El Yassini.


Lonneke te Kloese samen met Zohair el Yassini in zijn creatie op Prinsjesdag 2019

Traditionele elementen Prinsjesdag ter inspiratie

Lonneke liet zich inspireren door traditionele elementen van Prinsjesdag om tot een grafische print te komen. Het patroon, dat verwijst naar het wiel van de Gouden Koets, is middels een laserprint-techniek subtiel aangebracht op diverse delen van het pak van El Yassini. “Het is voor het eerst in mijn leven dat ik een maatpak heb ontworpen en geproduceerd", vertelt Lonneke. "De weg naar het eindresultaat was soms best moeilijk, maar ik ben heel trots op het eindresultaat.”

» Meer informatie over Jean School

Opperbest eruit zien

Om te zorgen dat de Tweede Kamerleden er bij de Troonrede opperbest uitzien, is ook studente Lilly Petrosyan van MBO College Lelystad op Prinsjesdag aan de slag gegaan als schoonheidsspecialiste. Samen met andere studenten schoonheidsspecialiste en studenten van de kappersopleiding bood zij de mogelijkheid aan Tweede Kamerleden om hun haar te laten stylen en/of hun make-up te laten doen. WorldSkills Netherlands is de organisator van deze activiteit.  


Studente Lilly Petrosyan tijdens Prinsjesdag 2019

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws