Studenten sluiten het netwerkproject Made By 020 feestelijk af
Studenten van MBO College Centrum Nisan en Britt zijn begin oktober vorig jaar gestart met ‘Made By 020’. Een project in samenwerking met de Gemeente Amsterdam voor mbo-studenten die iets voor de stad willen betekenen en zichzelf willen ontwikkelen. De studenten van MBO College Centrum werkten drie maanden lang, samen met professionals uit het Amsterdamse bedrijfsleven, aan challenges die de stad verbeteren.

De deelnemers van Made By 020 bezochten tijdens dit traject onder andere het Stedelijk museum, NUON, KPN, CJP, Amstel hotel, TATA Steel, Bouwmaat en het conservatorium hotel. Tijdens het bezoeken van deze bedrijven kregen de studenten alle ruimte om hun vragen, met betrekking tot hun challenge, te stellen. 

Tijdens de afsluitende bijeenkomst presenteerden de verschillende projectgroepen de oplossingen die zij voor de stadse challenges bedacht hebben. Nisan ontwierp een poster die aan moeten zetten tot actie zodat de kloof tussen toeristen en locals wordt verkleind. Britt richtte zich samen met haar projectgroep op jongeren die door het gebruik van hun smartphone in de schulden zijn geraakt. Zij bedachten een quiz in de vorm van een app. Zowel Nisan als Britt zijn erg blij met de deelname aan het project. Nisan vertelt: “Het is een leerzame ervaring geweest. Ik vond het zeker de moeite waard". Ook Britt is erg enthousiast en raadt deelname aan Made By 020 aan andere studenten zeker aan. Zij licht toe: “Je leert jezelf goed kennen. Na dit project weet je waar je goed en minder goed in bent.”

In maart gaat het nieuwe Made By 020 programma voor ambitieuze mbo-studenten van start. Interessant? Ga naar www.madeby020.nl voor meer informatie.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws