Wie wordt de landelijke ambassadeur 2019 voor het mbo?

Tijdens de nationale opening van het mbo-jaar op 9 september 2019 zagen ze elkaar weer: de 42 mbo-ambassadeurs die allemaal dingen naar de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Van rivaliteit was totaal geen sprake. Integendeel: het was een hartelijk weerzien. Exact drie maanden geleden, op 9 juni, ontmoetten de ambassadeurs elkaar voor het eerst. Zij startten toen met de voorbereidingen voor Mbo’ers Pakken Aan.

Regioteams
De 42 mbo-studenten zijn verdeeld over de regio’s Noord, Midden en Zuid en mogen bij het door SBB uitgeroepen beste leerbedrijf van de provincies Drenthe, Zuid-Holland en Noord-Brabant een opdracht uitvoeren. Ieder regioteam bestaat uit veertien studenten. Zij moeten samen een oplossing bedenken voor een vraagstuk dat te maken heeft met gezonde leefstijl.


Finalisten
De challenges vinden plaats bij DistriVers in Hoogeveen, maaltijdprovider voor mensen met een zorgbehoefte, stichting La Vie en Rose locatie Stal Beks in Etten-Leur en doe-het-zelfzaak Praxis te Zoetermeer. Op alle locaties pakken de veertien ambassadeurs de voorgelegde opgaven aan. Ter plekke kijkt een deskundige en onafhankelijke jury mee, die de belangrijke taak heeft om uit ieder regioteam één finalist te kiezen. Zij beoordelen de studenten op hun leiderschap, samenwerking, probleemoplossend vermogen, creativiteit en communicatie.

Juryleden
De jury bestaat uit Desiree Hernandez, landelijke Ambassadeur mbo 2018 en Tanja van Kleef, praktijkopleider bij Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar, Beste Leerbedrijf van Nederland 2018. Drie regioleden staan de jury bij: Conrad Berghoef, Docent van het Jaar 2018 voor de regio Noord. Giorgio Costa, Beste Leraar van Rotterdam 2018 voor regio Midden en Dirk Megens, Docent van het Jaar 2019 voor de regio Zuid. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, is de juryvoorzitter.

Ontknoping
De drie finalisten worden op 18 november bekend gemaakt op de Dag van het mbo, tijdens het ambassadeursgala. De finalisten mogen diezelfde dag pitchen waarom hij of zij dé titel verdient. Wij houden je op de hoogte!

Bekijk onderstaand filmpje en maak kennis met onze ambassadeur Jason:

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws