Forse investering voor Talentontwikkeling Amsterdam

Met name in de sectoren commercieel, facilitaire dienstverlening/zorg & welzijn, beveiliging en techniek is het vaak moeilijk voor werkgevers om werknemers langdurig aan zich te verbinden. De missie van Talentontwikkeling Amsterdam is om de vraag van de arbeidsmarkt naar meer werknemers in deze sectoren te beantwoorden. Dit gebeurt door entree- en niveau 2-studenten op te leiden en te begeleiden in een voor hen passende manier naar een duurzame arbeidsplaats.

Hybride leren
De studenten krijgen een bewijs van opgedane kennis en vaardigheden. Ook als zij vroegtijdig schoolverlaten. Zo kunnen zij op een later moment weer instromen in de opleiding en verdergaan waar zij gebleven waren. De opleidingen maken gebruik van hybride leren. Studenten voeren al lerend echte opdrachten uit in de praktijk. Op die manier ervaren zij direct hoe het werken bij een bedrijf gaat en profiteren de bedrijven direct van het werk dat zij verzetten. De studenten krijgen hierbij goede begeleiding van docenten, begeleiders en praktijkbegeleiders.

Publiek-privaat samenwerken
Binnen Talentontwikkeling Amsterdam werken het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven samen. Bedrijven die meedoen zijn: Albert Heijn, Hema, School's cool, Career without Frontiers, CV Forward, De koning Party Events, Basma Weddings, Randstad, Asito en Rutte Groep. De gemeente Amsterdam doet zelf ook mee als werkgever. Wethouder Kukenheim is blij met de toekenning van de 2 miljoen euro subsidie. “De crisis heeft ons bewust gemaakt van de grote krapte op de arbeidsmarkt in vitale sectoren, maar tegelijkertijd heeft het ons ook laten zien dat veel potentieel talent onbenut wordt. Juist nu zijn adequate instroom- en maatwerk en (om)scholingstrajecten hard nodig om de vraag en het aanbod bij elkaar te brengen. Talentontwikkeling Amsterdam is een samenwerking die essentieel is voor een goede opleiding die aansluit op het werk in de praktijk. Met als doel een betere arbeidspositie creëren voor een kwetsbare doelgroep.”

Samenwerking versterken
De subsidie is nodig om de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven verder te ontwikkelen, te versterken en te verduurzamen. Na vijf jaar kan Talentontwikkeling Amsterdam op basis van de bijdragen van de betrokken bedrijven en onderwijsinstellingen zelfstandig worden gecontinueerd.
 

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws