MBO College Centrum start als eerste in Nederland met koksopleiding niveau 5
De Associate Degree Culinary Professional is een praktijkgerichte vakopleiding en biedt getalenteerde koks, leidinggevenden in de keuken en mbo-studenten niveau 4 de mogelijkheid een hbo-kwalificatie te verwerven. Vernieuwend, want een hbo-kwalificatie voor koks bestaat in het huidige onderwijssysteem nog niet.

Koksambacht centraal
Het praktische koksambacht blijft centraal in de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor innovatie, voedseltechnologie en ondernemerschap. De studenten brengen gemiddeld één dag per week op school door. Deze schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar de studenten specifieke kennis en vaardigheden opdoen. Vaak in een lab-achtige omgeving, waar ook geëxperimenteerd kan worden met de kennis en vaardigheden. De rest van de week werken de studenten in een erkend leerbedrijf aan opdrachten die verbonden zijn aan de masterclasses.

Opleiding op maat
De studenten kunnen de opleiding in hun eigen tempo doen. Als richtlijn wordt twee jaar aangegeven. Afgestudeerden zijn mede verantwoordelijk voor het keukenconcept van het bedrijf waar hij of zij werkt. Daarnaast kunnen de studenten na afronding ook een eigen horecaonderneming te beginnen, of verdere hbo-opleidingen verkort volgen. Het diploma wordt erkend in heel Europa.

Ander nieuws

Jaarverslag 2024 online Ons nieuwe jaarverslag is gepubliceerd. Voor de eerste keer verschijnt het geïntegreerd met het jaarmagazine op een interactieve website.
Nieuws Viering 1-jarig bestaan Amsterdams Stagepact MBO De Amsterdamse mbo-instellingen, Amsterdamse bedrijven, de gemeente Amsterdam en andere partners zetten zich inmiddels een jaar lang in voor het...
Nieuws ROC van Amsterdam – Flevoland start twee nieuwe practoraten op het gebied van technologie, kunst en (mentaal) welzijn Het ROC van Amsterdam – Flevoland start per 1 september 2025 twee nieuwe practoraten: Exergaming en Neurofeedback in het mbo en Art and Mind....
Bekijk al het nieuws