MBO College Centrum start als eerste in Nederland met koksopleiding niveau 5
De Associate Degree Culinary Professional is een praktijkgerichte vakopleiding en biedt getalenteerde koks, leidinggevenden in de keuken en mbo-studenten niveau 4 de mogelijkheid een hbo-kwalificatie te verwerven. Vernieuwend, want een hbo-kwalificatie voor koks bestaat in het huidige onderwijssysteem nog niet.

Koksambacht centraal
Het praktische koksambacht blijft centraal in de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor innovatie, voedseltechnologie en ondernemerschap. De studenten brengen gemiddeld één dag per week op school door. Deze schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar de studenten specifieke kennis en vaardigheden opdoen. Vaak in een lab-achtige omgeving, waar ook geëxperimenteerd kan worden met de kennis en vaardigheden. De rest van de week werken de studenten in een erkend leerbedrijf aan opdrachten die verbonden zijn aan de masterclasses.

Opleiding op maat
De studenten kunnen de opleiding in hun eigen tempo doen. Als richtlijn wordt twee jaar aangegeven. Afgestudeerden zijn mede verantwoordelijk voor het keukenconcept van het bedrijf waar hij of zij werkt. Daarnaast kunnen de studenten na afronding ook een eigen horecaonderneming te beginnen, of verdere hbo-opleidingen verkort volgen. Het diploma wordt erkend in heel Europa.

Ander nieuws

Nieuws Studenten rappen over vrijheid Nationaal Gesprek over Vrijheid: studenten rappen voor burgemeester Femke Halsema
Persbericht Eerste koksopleiding in Nederland op hbo-niveau van start MBO College Centrum, onderdeel van het ROC van Amsterdam, startte deze week in samenwerking met HBO Drechtsteden als eerste in Nederland met een...
Nieuws Unieke samenwerking Amsterdamse bouwbranche zorgt voor optimale aansluiting onderwijs en bedrijfsleven Vandaag ondertekenden MBO College Noord, Bouwmensen Amsterdam en de Amsterdamse afdeling van Bouwend Nederland een uniek samenwerkingsverband...
Bekijk al het nieuws