MBO College Centrum start als eerste in Nederland met koksopleiding niveau 5
De Associate Degree Culinary Professional is een praktijkgerichte vakopleiding en biedt getalenteerde koks, leidinggevenden in de keuken en mbo-studenten niveau 4 de mogelijkheid een hbo-kwalificatie te verwerven. Vernieuwend, want een hbo-kwalificatie voor koks bestaat in het huidige onderwijssysteem nog niet.

Koksambacht centraal
Het praktische koksambacht blijft centraal in de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor innovatie, voedseltechnologie en ondernemerschap. De studenten brengen gemiddeld één dag per week op school door. Deze schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar de studenten specifieke kennis en vaardigheden opdoen. Vaak in een lab-achtige omgeving, waar ook geëxperimenteerd kan worden met de kennis en vaardigheden. De rest van de week werken de studenten in een erkend leerbedrijf aan opdrachten die verbonden zijn aan de masterclasses.

Opleiding op maat
De studenten kunnen de opleiding in hun eigen tempo doen. Als richtlijn wordt twee jaar aangegeven. Afgestudeerden zijn mede verantwoordelijk voor het keukenconcept van het bedrijf waar hij of zij werkt. Daarnaast kunnen de studenten na afronding ook een eigen horecaonderneming te beginnen, of verdere hbo-opleidingen verkort volgen. Het diploma wordt erkend in heel Europa.

Ander nieuws

Nieuws Waarschuwing: nepnieuws over Corona Het ROC van Amsterdam – Flevoland waarschuwt voor nepnieuws; op dit moment circuleren op social media nepberichten over Corona-besmettingen...
Nieuws Minister Bijleveld in gesprek met mbo’ers over betekenis van vrijheid Minister Ank Bijleveld van Defensie bezocht op 11 maart Op MBO College Zuidoost voor een gesprek over de viering van 75 jaar vrijheid.
Nieuws Theateropleiding ROC van Amsterdam presenteert afstudeervoorstelling Over hoop Je hebt het gevoel dat je met 4-0 achterstaat. Je groeit op in een wereld die roept dat zij verwaarloosd is. Waarvan volwassenen zeggen dat het wel...
Bekijk al het nieuws