MBO College Centrum start als eerste in Nederland met koksopleiding niveau 5
De Associate Degree Culinary Professional is een praktijkgerichte vakopleiding en biedt getalenteerde koks, leidinggevenden in de keuken en mbo-studenten niveau 4 de mogelijkheid een hbo-kwalificatie te verwerven. Vernieuwend, want een hbo-kwalificatie voor koks bestaat in het huidige onderwijssysteem nog niet.

Koksambacht centraal
Het praktische koksambacht blijft centraal in de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor innovatie, voedseltechnologie en ondernemerschap. De studenten brengen gemiddeld één dag per week op school door. Deze schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar de studenten specifieke kennis en vaardigheden opdoen. Vaak in een labachtige omgeving, waar ook geëxperimenteerd kan worden met de kennis en vaardigheden. De rest van de week werken de studenten in een erkend leerbedrijf aan opdrachten die verbonden zijn aan de masterclasses.

Opleiding op maat
De studenten kunnen de opleiding in hun eigen tempo doen. Als richtlijn wordt twee jaar aangegeven. Afgestudeerden zijn mede verantwoordelijk voor het keukenconcept van het bedrijf waar hij of zij werkt. Daarnaast kunnen de studenten na afronding ook een eigen horecaonderneming te beginnen, of verdere hbo-opleidingen verkort volgen. Het diploma wordt erkend in heel Europa.

Ander nieuws

Nieuws Joseph Oubelkas eerste spreker in reeks Vrijheidscolleges Woensdagmiddag 8 januari gaf Joseph Oubelkas een lezing over de 4,5 jaar die hij onschuldig in een Marokkaanse gevangenis doorbracht. Hij is de...
Nieuws Vegro en Fieldlabs slaan handen ineen Het expertisecentrum voor zorghulpmiddelen, Vegro, sluit zich vanaf heden aan bij de Fieldlabsbeweging. Fieldlabs ontwikkelt projecten voor...
Nieuws Mariëtte Hamer wint Joke Smit Prijs op MBO College Poort Op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland, werd gisteren de Joke Smit Prijs uitgereikt. De regeringsprijs gaat iedere...
Bekijk al het nieuws