MBO College Centrum start als eerste in Nederland met koksopleiding niveau 5
De Associate Degree Culinary Professional is een praktijkgerichte vakopleiding en biedt getalenteerde koks, leidinggevenden in de keuken en mbo-studenten niveau 4 de mogelijkheid een hbo-kwalificatie te verwerven. Vernieuwend, want een hbo-kwalificatie voor koks bestaat in het huidige onderwijssysteem nog niet.

Koksambacht centraal
Het praktische koksambacht blijft centraal in de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor innovatie, voedseltechnologie en ondernemerschap. De studenten brengen gemiddeld één dag per week op school door. Deze schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar de studenten specifieke kennis en vaardigheden opdoen. Vaak in een lab-achtige omgeving, waar ook geëxperimenteerd kan worden met de kennis en vaardigheden. De rest van de week werken de studenten in een erkend leerbedrijf aan opdrachten die verbonden zijn aan de masterclasses.

Opleiding op maat
De studenten kunnen de opleiding in hun eigen tempo doen. Als richtlijn wordt twee jaar aangegeven. Afgestudeerden zijn mede verantwoordelijk voor het keukenconcept van het bedrijf waar hij of zij werkt. Daarnaast kunnen de studenten na afronding ook een eigen horecaonderneming te beginnen, of verdere hbo-opleidingen verkort volgen. Het diploma wordt erkend in heel Europa.

Ander nieuws

Nieuws Studenten vinden stageplek in hotel NH Amsterdam Zuid Het ROC van Amsterdam en het hotel NH Amsterdam Zuid maken het, met ondersteuning van de gemeente Amsterdam, mogelijk dat de eerste 250 studenten... MBO College Centrum
Nieuws ROC van Amsterdam - Flevoland ondertekent intentieverklaring duurzame werkgelegenheid Vorige week hebben vijftien partijen, waaronder het ROC van Amsterdam - Flevoland, een handtekening gezet onder een intentieverklaring om...
Nieuws Impuls ‘leven lang ontwikkelen’ door samenwerking ROC van Amsterdam – Flevoland en HBO Drechtsteden Het ROC van Amsterdam – Flevoland en HBO Drechtsteden ondertekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee wordt een verdere impuls...
Bekijk al het nieuws