Studenten vinden stageplek in hotel NH Amsterdam Zuid
Het hotel NH Zuid aan de van Leijenberghlaan wordt tijdelijk ingericht als trainingslocatie. Studenten toerisme, hotellerie en facilitaire dienstverlening, gaan in de huidige coronacrisis toch leren in de praktijk. Medewerkers van hotel NH Zuid en docenten van de hospitality opleidingen zorgen samen voor de begeleiding van studenten.

Met deze krachtenbundeling van NH Hotel Group, ROC van Amsterdam en gemeente Amsterdam nemen zij het initiatief om studenten noodzakelijke praktijkervaring op te laten doen.

Praktijkervaring

Wethouder Simone Kukenheim (mbo): "De maatregelen om de verdere verspreiding van het Covid-19 virus te beperken hebben een grote impact op de hospitalitysector. Veel bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten en bezoekers en toeristen blijven weg. Dit heeft niet alleen effect op ondernemers, maar ook op het mbo dat voor hun onderwijs afhankelijk is van leren in de praktijk. Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk mbo-studenten die een hospitality-opleiding volgen ook daadwerkelijk praktijkervaring opdoen."

Directievoorzitter Elvire Biegel van MBO College Centrum van het ROC van Amsterdam vult aan: "In deze crisis is het nog belangrijker dat bedrijven en het onderwijs elkaar ondersteunen. Doordat het hotel beschikbaar wordt gesteld voor onderwijs, kan een groot deel van onze studenten hun opleiding succesvol afronden. Dat is belangrijk voor de studenten en een noodzakelijke investering voor de toekomst."

Enthousiaste start

Regional Director of Operations Walter Kok van NH Hotel group is enthousiast. "NH Hotel Group is van huis uit gefocust op talentontwikkeling. We werken daarbij graag samen met onderwijsprofessionals om samen te investeren in de toekomst van de branche. We zijn blij dat we de eerste studenten in NH Zuid hebben ontvangen. Zij zijn enthousiast van start gegaan."

De Gemeente Amsterdam investeert samen met mbo-instellingen en bedrijfsleven in toekomstbestendig middelbaar beroepsonderwijs. Publiek-private samenwerking is een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse MBO Agenda.

Betrokken organisaties zijn dan ook partners van het publiek-private samenwerkingsverband House of Hospitality. Studenten beschikken nu over een realistische leeromgeving waar zij praktijktrainingen, real time opdrachten en simulatie-oefeningen volgen. Met dit initiatief kunnen honderden mbo-studenten hun praktijkervaring opdoen.

Een injectie die tijdens deze coronacrisis broodnodig is.

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws