Studenten vinden stageplek in hotel NH Amsterdam Zuid
Het hotel NH Zuid aan de van Leijenberghlaan wordt tijdelijk ingericht als trainingslocatie. Studenten toerisme, hotellerie en facilitaire dienstverlening, gaan in de huidige coronacrisis toch leren in de praktijk. Medewerkers van hotel NH Zuid en docenten van de hospitality opleidingen zorgen samen voor de begeleiding van studenten.

Met deze krachtenbundeling van NH Hotel Group, ROC van Amsterdam en gemeente Amsterdam nemen zij het initiatief om studenten noodzakelijke praktijkervaring op te laten doen.

Praktijkervaring

Wethouder Simone Kukenheim (mbo): "De maatregelen om de verdere verspreiding van het Covid-19 virus te beperken hebben een grote impact op de hospitalitysector. Veel bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten en bezoekers en toeristen blijven weg. Dit heeft niet alleen effect op ondernemers, maar ook op het mbo dat voor hun onderwijs afhankelijk is van leren in de praktijk. Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk mbo-studenten die een hospitality-opleiding volgen ook daadwerkelijk praktijkervaring opdoen."

Directievoorzitter Elvire Biegel van MBO College Centrum van het ROC van Amsterdam vult aan: "In deze crisis is het nog belangrijker dat bedrijven en het onderwijs elkaar ondersteunen. Doordat het hotel beschikbaar wordt gesteld voor onderwijs, kan een groot deel van onze studenten hun opleiding succesvol afronden. Dat is belangrijk voor de studenten en een noodzakelijke investering voor de toekomst."

Enthousiaste start

Regional Director of Operations Walter Kok van NH Hotel group is enthousiast. "NH Hotel Group is van huis uit gefocust op talentontwikkeling. We werken daarbij graag samen met onderwijsprofessionals om samen te investeren in de toekomst van de branche. We zijn blij dat we de eerste studenten in NH Zuid hebben ontvangen. Zij zijn enthousiast van start gegaan."

De Gemeente Amsterdam investeert samen met mbo-instellingen en bedrijfsleven in toekomstbestendig middelbaar beroepsonderwijs. Publiek-private samenwerking is een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse MBO Agenda.

Betrokken organisaties zijn dan ook partners van het publiek-private samenwerkingsverband House of Hospitality. Studenten beschikken nu over een realistische leeromgeving waar zij praktijktrainingen, real time opdrachten en simulatie-oefeningen volgen. Met dit initiatief kunnen honderden mbo-studenten hun praktijkervaring opdoen.

Een injectie die tijdens deze coronacrisis broodnodig is.

Ander nieuws

Nieuws Student Mia verzorgt haarstyling van politici tijdens Prinsjesdag Op de derde dinsdag van september begon Mia Wakefield, student Haarverzorging op MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland,... MBO College Zuid
Nieuws Aardbeving Marokko Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving met vele slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en de hulpdiensten ter...
Nieuws ROC TOP en het ROC van Amsterdam-Flevoland zetten samen volgende stap Verkenning voor sterk beroepsonderwijs in de MRA succesvol.
Bekijk al het nieuws