Unieke samenwerking Amsterdamse bouwbranche zorgt voor optimale aansluiting onderwijs en bedrijfsleven
De feestelijke ondertekening werd gehouden aan het pand aan de Verrijn Stuartweg in Diemen, waar Bouwmensen Amsterdam en MBO College Noord al jaren samenwerken. MBO College Noord, onderdeel van het ROC van Amsterdam, gaat al haar bouwopleidingen onderbrengen op deze locatie. Het pand wordt komend jaar verbouwd, waarna het ruimte biedt om jaarlijks enkele honderden bouwstudenten van de verschillende niveaus en opleidingen te huisvesten.

Optimale aansluiting op de praktijk
Door deze intensieve samenwerking sluit het onderwijs beter aan op de praktijk. Dit is belangrijk in de bouwwereld, benadrukt Florus Roelofsen, directievoorzitter van MBO College Noord en MBO College Westpoort. Roelofsen: “Dankzij de samenwerking met bedrijven uit de branche zijn onze opleidingen innovatiever, beter voorbereid op de toekomst en sluiten zij beter aan bij de behoeftes van het bedrijfsleven. De bedrijven met wie wij samenwerken, bieden materialen en gastlessen aan. Dit is uniek en ik verwacht dat het echt zorgt voor een continue verbetering van ons onderwijs.”

Extra leerwerkbanen
René Cossé, directeur van het opleidingsbedrijf Bouwmensen Amsterdam laat weten dat het vertrouwen in de samenwerking groot is. Zo groot dat zij het aan durven om in deze economisch zware periode vijftig extra leerwerkbanen beschikbaar te stellen met gratis opleiding. Dit is een verdubbeling van het aantal vacatures ten opzichte van het afgelopen jaar.

Na de selectieprocedure kunnen vijftig geselecteerde studenten/werknemers meteen aan de slag bij een van de bouwbedrijven die zijn aangesloten bij Amsterdamse afdeling van Bouwend Nederland. De vacatures met opleiding zijn in diverse richtingen binnen de bouwbranche, zoals bijvoorbeeld Timmeren, Metselen, Servicemonteur gebouwen en Uitvoering.

Uitbreiding samenwerking
Het samenwerkingsverband staat ervoor open om samen te gaan werken met diverse bouw gerelateerde branches. Woningcorporaties, architectenbureaus, schildersbedrijven en onderhoudsbedrijven werkzaam in de hotelketens worden de komende maanden uitgenodigd om zich ook aan te sluiten bij dit mooie initiatief.
 

Ander nieuws

Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Nieuws Meerjarenstrategie dient de student ‘We hebben elkaar nodig om goed vorm te kunnen geven aan de thema’s uit onze meerjarenstrategie’ MBO College Airport
Bekijk al het nieuws