Vegro en Fieldlabs slaan handen ineen

Doordat mensen langer thuis wonen verplaatst de zorg zich meer naar de wijk. Hierdoor is er een veranderende zorgvraag aan zorgprofessionals en meer vraag naar zorgtechnologie. De samenwerking is bekrachtigd met een samenwerkingsovereenkomst die getekend en gevierd werd op Zorg- en revalidatiecentrum Vreugdehof te Amsterdam Zuid.

Tijdens deze viering werd teruggekeken op de resultaten en ervaringen uit het project zorgtechnologie waar studenten van ROC TOP en het ROC van Amsterdam samen met cliënten en zorgprofessionals aan gewerkt hebben. Dit project is onderdeel van Fieldlabs en is een goed voorbeeld hoe Fieldlabs en Vegro vorm willen geven aan de ontwikkeling van de zorgprofessional van de toekomst.

Een volgend project staat ook al op de planning. Hierin gaan studenten in samenwerking met de wijkteams van Amstelring met cliënten in gesprek over het optimaliseren van de ondersteuning bij mensen thuis, waarin zorghulpmiddelen ook een rol spelen. Deze leermethode pakt de kern van het vraagstuk: welke zorg is er bij mensen thuis nodig om ervoor te zorgen dat zij zich veilig voelen en zelfredzaam zijn? Bovendien werkt Amstelring op hun locatie Vreugdehof aan een moderne zorgtechnologieruimte waar studenten, zorgprofessionals en cliënten kennis kunnen maken met de nieuwste zorgtechnologie.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws