Duurzaam cadeau van ABN AMRO voor Green Office-studenten ROC van Amsterdam
Dat de fotoset een nieuwe bestemming krijgt, sluit helemaal aan bij de circulariteitsgedachte van zowel ABN AMRO als de Green Office. CIRCL is de tastbare vertaling van de SDG’s van de Verenigde Naties. Door de prominente locatie op de Zuidas laat ABN AMRO zien dat sustainability een prominente plaats inneemt in de organisatie. Dat bewijst ook het cadeau aan de Green Office van het ROC van Amsterdam. De Green Office is een leerwerkbedrijf en heeft als missie om studenten en medewerkers van het ROC van Amsterdam-Flevoland bewust en enthousiast te maken over duurzaamheid. Het ondersteunt opleidingen met projecten rondom duurzaamheid en de Green Office medewerkers initiëren projecten die voor gedragsverandering kunnen zorgen.

De studenten ontvangen de apparatuur uit handen van Caroline Kwakkernaat, operationeel manager van CIRCL. Enthousiast vertelt zij de studenten over hoe CIRCL is gebouwd en hoe het bij wil dragen aan het bewustzijn van z’n bezoekers. “We hebben de drie RE’s constant voor ogen: REduce, als dat niet kan REuse en als laatste mogelijkheid REcycle. ABN AMRO is dan ook blij dat deze cameraset REused wordt en zo een waardevolle nieuwe bestemming krijgt.” En daarmee is de overhandiging een feit. De studenten zouden oorspronkelijk een uitgebreide rondleiding in het paviljoen krijgen, maar dat is nu niet mogelijk door de aangescherpte coronamaatregelen. “Ik hoop jullie wel terug te zien en dat jullie hier mooie foto’s maken”, moedigt Caroline de studenten aan: “we krijgen regelmatig vragen voor foto’s van dit bijzondere gebouw. Hoe leuk is het als jullie die voor ons maken!”

De studenten vertellen op hun beurt over hun persoonlijke drijfveren om voor een stage bij de Green Office te kiezen. Bij sommigen was het besef van urgentie voor een duurzaamheid al vroeg aanwezig. Bij anderen ontstond het recenter en ontkiemde het zaadje pas bij hun Green Office-stage. Allen komen ze gemotiveerd over, wanneer ze vertellen dat ze een verschil willen maken: “Ik zat op drie aardbollen, toen ik de eerste keer mijn voetafdruk ging meten op carbonfootprint.com. Dat was wel schokkend en schudde me ook wel wakker gelukkig. Deze stage helpt echt.”

Na de overhandiging gaan de studenten enthousiast aan het werk met de camera’s. Onder leiding van fotografen Caro Bonink en Truus van Gog leren ze de eerste beginselen van (studio)fotografie. Als tegenprestatie doen de studenten binnenkort al een fotoklus voor ABN AMRO. Samen met de Gemeente Amsterdam en Masterplan Zuidoost ondertekent de bank het convenant Masterplan Zuidoost. De ondertekening ervan zullen de studenten vastleggen. Wat is daar de relatie met duurzaamheid? Een van de SDG’s is bouwen aan de gemeenschap. Het Masterplan Zuidoost is een alliantie van de Gemeente Amsterdam, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, politie, het OM, bedrijven en bewoners. Samen willen zij de kansen voor jongeren, de leefbaarheid en de veiligheid in Amsterdam-Zuidoost naar een hoger plan brengen.
 
Wilt u meer informatie over de Green Office van het ROC van Amsterdam? Neem contact op met Dieuwertje Westerbaan, E d.westerbaan@rocva.nl

Wilt u meer informatie over CIRCL? Neem contact op met Caroline Kwakkernaat,  E caroline.kwakkernaat@nl.abnamro.com

Wilt u meer informatie over het duurzaamheidsprogramma van ABN AMRO? Neem contact op met Jordi Scholten, E jordi.scholten@nl.abnamro.com

Ander nieuws

Nieuws ROC van Amsterdam vergroot regionale cloudkennis met IT-onderwijs voor studenten en medewerkers Om Amsterdamse werknemers de kans te bieden hun IT-vaardigheden te ontwikkelen, en studenten voor te bereiden op hun toekomstige baan, start het...
Nieuws Opleidingen elektro- & installatietechniek ondersteund door Stichting Aandelen Remeha Het elektro- en installatieonderwijs van het ROC van Amsterdam - Flevoland wordt vanuit de Stichting Aandelen Remeha ondersteund met € 300.000,-.
Nieuws Informatieavond voor ouders januari 2022 Online bijeenkomst op 10 januari.
Bekijk al het nieuws