Hilversum lost stagenood horecastudenten deels op
Amrâth Hotel Lapershoek, operationeel directeur David Drees, en MBO College Hilversum, Algemeen Directeur Jeroen Ankersmit, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Per 1 februari 2021 gaan ongeveer 40 horecastudenten stagelopen en zo ook praktijkervaring opdoen bij Amrâth Hotel Lapershoek. De stageperiode loopt in ieder geval tot 16 april. Zeker in deze coronaperiode waarbij het voor horecastudenten lastig is om een stageplaats te vinden een mooie uitdaging. Door deze samenwerking zorgen wij er ook voor dat de studenten geen studievertraging oplopen.

MBO College Hilversum is heel blij met deze samenwerking aldus Peter Bon, opleidingsmanager Horeca & Facilitair. “Met deze samenwerking hebben wij een inspirerende locatie gevonden voor onze studenten die ook dicht bij de school ligt. Zo kunnen wij onze studenten toch praktijkgericht onderwijs geven in een betere beroepscontext dan de school biedt."

Perfecte leerschool voor studenten

Ook Amrâth Hotel Lapershoek is blij met de samenwerking. General Manager David Gonzalez is zeer enthousiast over de samenwerking met MBO College Hilversum: “We kunnen niet wachten de eerste studenten én gasten te ontvangen. Als gevolg van de lockdown zijn we drie maanden gesloten geweest. We kijken er nu naar uit om per februari onze deuren weer te openen. Uiteraard met in achtneming van alle coronaregels in de horecabranche. Ons hotel met 80 moderne hotelkamers, 10 goed geoutilleerde vergaderzalen en mondain restaurant met zongelegen Serre en terras is al sinds jaar en dag een bekend trefpunt in ’t Gooi en omstreken. Om die reden biedt ons hotel dan ook een perfecte leerschool voor studenten die de fijne kneepjes van het gastvrijheidsvak willen leren.”

Ook de gemeente is blij met deze samenwerking, aldus wethouder Annette Wolthers: “Wat een mooi initiatief, dit juich ik van harte toe! Een prachtig voorbeeld hoe het lokale bedrijfsleven en het onderwijs elkaar kunnen steunen in deze moeilijke tijden.”
 

Praktijksituatie en rollenspellen

Eerste-, tweede- en derdejaars studenten van de verschillende horeca-opleidingen, zoals de koksopleiding, hotelmanagement- en facility-opleiding gaan gedurende de praktijkperiode in de diverse afdelingen van het leerhotel ingezet worden. Hierbij kunnen zij, onder supervisie van de afdelingshoofden van het hotel, de gestelde leerdoelen in de praktijksituatie en rollenspellen behalen. Daarnaast worden de studenten uiteraard ook begeleid door hun eigen docenten. Daarbij is het extra handig dat MBO College Hilversum en Amrâth Hotel Lapershoek bijna buren van elkaar zijn.
 

Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark-Hilversum

Amrâth Hotel Lapershoek is van oorsprong gebouwd als notariswoning in typisch Gooische stijl van begin jaren 1900. De villa werd in de jaren 70 in gebruik genomen door Radio Veronica die hier in 1975 als Publieke Omroep, nadat het doek voor de zeezender Veronica was gevallen, haar eerste uitzending maakte. In 1988 werd het pand, na vertrek van Veronica, getransformeerd tot hotel. Gevestigd aan de rand van Mediastad Hilversum, is het hotel een populair trefpunt aan de rotonde van het Laapersveld, gelegen aan het mooie Dudok park.

Het hotel beschikt over 80 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant met Internationaal georiënteerde keuken, een hotelbar, 10 ruime vergaderzalen met capaciteit voor evenementen tot 600 personen en royale parkeergelegenheid met 160 plaatsen op eigen terrein. Door haar gunstige ligging ten opzichte van het centrum, Hilversum Sportpark station, het Arena bedrijvenpark en uitvalswegen van de stad biedt het hotel een prima vertrekpunt voor zakelijk bijeenkomen, ontspannende activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom Hilversum.

 

Ander nieuws

Nieuws Interview met Mark Vlasblom over de meerjarenstrategie ‘Als we allemaal een klein stapje zetten, zetten we met z’n allen een gigantische stap’ Inmiddels zijn we alweer een tijdje op...
Nieuws STAP-subsidie is gestopt Het kabinet heeft besloten de STAP-subsidie stop te zetten. De subsidie van € 1.000 was bedoeld voor om- of bijscholing. Op 15 november kon je...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen Europese vakwedstrijd in Litouwen Bij de internationale vakwedstrijden van de 'Association Européenne des Écoles d'Hotellerie et de Tourisme' (AEHT) in Vilnius, Litouwen... MBO College Centrum
Bekijk al het nieuws