Innovatieve onderwijsvorm in de regio voor meer instroom in transport en logistiek

Voor eenieder die een baan in de transport en/of logistiek ambieert is dit een unieke vorm van lesgeven. De samenwerking tussen STL en verschillende bedrijven zorgt voor een duurzame inzetbaarheid van vakkundige medewerkers. Studenten kunnen naast het volgen van lessen direct aan de slag. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak van vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker.

Beschikbaarheid
Momenteel zijn er twintig BBL-leerwerkplekken beschikbaar. Leerling-werknemers werken vier dagen per week voor een organisatie en krijgen daarnaast nog één dag in de week les van mbo-docenten. De lessen vinden plaats in de praktijk en sluiten aan op de werkzaamheden van de aspirant-medewerkers. Voordeel voor hen is, dat zij minder ver hoeven te reizen, omdat de praktijklessen in de buurt plaatsvinden.

Vanaf 2021/2022
De opleiding gaat van start op de locatie Royal FloraHolland in het schooljaar 2021/2022 en wordt verzorgd door docenten van MBO College Airport. Er wordt nog gezocht naar transport​bedrijven en logistieke organisatie die mee willen doen aan dit initiatief. Klik hier​ voor meer informatie.

Bron: Alles in Kaag en Braasse​m​

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws