MBO College Hilversum wint eerste editie MBO Esports League
De andere finalisten waren studenten van het Nova College (Hoofddorp), VISTA College (Sittard), Koning Willem I College (Ede), Mediacollege Amsterdam en Grafisch Lyceum Rotterdam. Eerder werden de subleagues online gespeeld.

Spannende finales
Om 14.00 uur gingen de finales van start. Meer dan vierduizend mensen hebben de finales online gestreamd. Gespecialiseerde ‘casters’, de commentatoren van Esports, voorzagen de spannende finales van live commentaar. Spannend was het zeker, bij de game Rocket League 1v1 was het Nova College te sterk voor MBO College Hilversum. Aan de andere kant behaalde student Lars Diemeer van het MBO College Hilversum, na diverse verlengingen, de winst bij de game FIFA21 ten koste van het Mediacollege. In de andere twee finales streed het Grafisch Lyceum Rotterdam tegen het Koning Willem I College en tegen MBO College Hilversum in het Over All Kampioenschap.

Winnend team
Uiteindelijk ging MBO College Hilversum er met de winst vandoor in het Over All klassement. Mediacollege Amsterdam eindigde als tweede en het Grafisch Lyceum Rotterdam als derde.

Eerste event weer op locatie
Het hele live event in Alphen aan den Rijn werd georganiseerd door de studenten van Esports, Game & Event Manager en was het eerste evenement dat na de versoepelingen weer op locatie georganiseerd kon worden. Het is een succesvol evenement geweest met goede reacties van deelnemers, casters en toeschouwers. Dit vraagt om een vervolg in komende jaren!

» Lees meer over de opleiding Esports, Game & Event Manager.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws