ROC van Amsterdam - Flevoland wint goud bij internationale BTEC Awards 2021

De IVS Alliance is een organisatie voor tweetalig BTEC-onderwijs in Nederland. BTEC staat voor Business and Technology Education Council. De IVS Alliance wordt gevormd door zes mbo-scholen, waaronder het ROC van Amsterdam - Flevoland, met samen meer dan zesduizend studenten in het BTEC-programma.

Door het aanbieden van tweetalig onderwijs, bieden deze scholen studenten de kans om het internationale BTEC-diploma te behalen. Hiermee kunnen ze werken of studeren in ruim honderdtwintig landen wereldwijd, waardoor het mogelijk is een carrière in het buitenland op te bouwen.

Innovatief onderwijs

De IVS Alliance heeft de Award gewonnen op basis van de innovatieve manier waarop BTEC wordt toegepast in het onderwijs. Denk aan eigen unieke programma's, pop-up scholen en de manier waarop het bedrijfsleven bij het onderwijs wordt betrokken.

Het ROC van Amsterdam - Flevoland, een trots lid van de IVS Alliance, is zeer verheugd met het winnen van deze prijs en is dan ook trots op de sterke ontwikkeling binnen de BTEC-programma’s van het ROC van Amsterdam - Flevoland in de afgelopen 13 jaar. 

Felicitaties voor de tweetalige teams

Bureau Internationalisering wil onze tweetalige teams bedanken voor hun hoge inzet en creativiteit en hen feliciteren met deze geweldige prestatie. De BTEC-opleidingen van ROC van Amsterdam - Flevoland zijn International Business Studies (MBO College Amstelland) en International Accountmanagement (MBO College Hilversum).

Een mooie beloning

Peter Swenneker, opleidingsmanager Business en Smart Retail (MBO College Hilversum): “Wat is deze BTEC-award een mooie beloning voor alle docenten van MBO College Hilversum en MBO College Amstelland. De tweetalige opleiding International Accountmanagement is een prachtige uitdaging voor student én docent. Compliment voor alle collega’s die met en aan dit mooie programma werken.”

De zes mbo-scholen in Nederland die het IVS Alliance vormen zijn: ROC van Amsterdam - Flevoland, Nova College (Haarlem), Curio (Roosendaal), ROC Friese Poort (Sneek), MBO Rijnland (Woerden) en Zadkine (Rotterdam).

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws