ROC van Amsterdam en TopTaal slaan handen ineen voor inburgeraars
Van links naar rechts: Gerrit Vreugdenhil (Raad van Bestuur ROC van Amsterdam - Flevoland), Irma van der Grijn (directeur ​Educatie & Inburgering ROC van Amsterdam​​) en Monique Deenik (algemeen directeur TopTaal)

Gezamenlijk wordt een doorlopende leerlijn opgezet. De inburgeraars volgen bij TopTaal de reguliere inburgeringslessen en beginnen daarnaast aan de oriëntatie van een vervolgopleiding bij het roc. Zo worden ze voorbereid om de juiste keuze te maken voor een arbeidsmarktrelevante beroepsopleiding. Bij de start van hun beroepsopleiding bij het roc worden de inburgeraars in speciale Mbo + Taal klassen opgeleid, waarbij ook stages een belangrijke rol spelen. Taalexperts binnen het roc ondersteunen de studenten daarbij om een hoger taalniveau te bereiken.  

Bij uitstroom hebben zij dan niet alleen een inburgeringsdiploma op zak, maar zijn zij door stage en beroepsopleiding ook goed toegerust om de arbeidsmarkt te betreden.

Een mooie start voor deze nieuwe inwoners van Amsterdam.

Ander nieuws

Nieuws Team MBO College Zuidoost 'Onderwijs team van het jaar' Tijdens het ‘Dit is MBO Ambassadeursgala’ in Apeldoorn is team Helpende Zorg en Welzijn van MBO College Zuidoost uitgeroepen tot &lsquo... MBO College Zuidoost
Nieuws ROC van Amsterdam - Flevoland en windenergiesector werken samen aan duurzaamheidsvraagstuk MBO College Airport
Nieuws Medailleregen tijdens Skills The Finals Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals.
Bekijk al het nieuws