ROC van Amsterdam en TopTaal slaan handen ineen voor inburgeraars
Van links naar rechts: Gerrit Vreugdenhil (Raad van Bestuur ROC van Amsterdam - Flevoland), Irma van der Grijn (directeur ​Educatie & Inburgering ROC van Amsterdam​​) en Monique Deenik (algemeen directeur TopTaal)

Gezamenlijk wordt een doorlopende leerlijn opgezet. De inburgeraars volgen bij TopTaal de reguliere inburgeringslessen en beginnen daarnaast aan de oriëntatie van een vervolgopleiding bij het roc. Zo worden ze voorbereid om de juiste keuze te maken voor een arbeidsmarktrelevante beroepsopleiding. Bij de start van hun beroepsopleiding bij het roc worden de inburgeraars in speciale Mbo + Taal klassen opgeleid, waarbij ook stages een belangrijke rol spelen. Taalexperts binnen het roc ondersteunen de studenten daarbij om een hoger taalniveau te bereiken.  

Bij uitstroom hebben zij dan niet alleen een inburgeringsdiploma op zak, maar zijn zij door stage en beroepsopleiding ook goed toegerust om de arbeidsmarkt te betreden.

Een mooie start voor deze nieuwe inwoners van Amsterdam.

Ander nieuws

Nieuws STAP-budget aanvragen kan vanaf 17 maart De nieuwe datum voor het aanvragen van de STAP-subsidie is bekend. Op vrijdag 17 maart kun je je vanaf 10.00 uur weer aanmelden voor het STAP-budget.
Nieuws Samenwerken voor sterk beroepsonderwijs in de MRA ROC TOP en ROC van Amsterdam-Flevoland verkennen de mogelijkheid voor een verregaande samenwerking.
Nieuws Site meerjarenstrategie live Onze nieuwe meerjarenstrategie-site staat live! Wil je meer weten over waar wij als organisatie vandaan komen en waar we gezamenlijk de komende...
Bekijk al het nieuws