ROC van Amsterdam en TopTaal slaan handen ineen voor inburgeraars
Van links naar rechts: Gerrit Vreugdenhil (Raad van Bestuur ROC van Amsterdam - Flevoland), Irma van der Grijn (directeur ​Educatie & Inburgering ROC van Amsterdam​​) en Monique Deenik (algemeen directeur TopTaal)

Gezamenlijk wordt een doorlopende leerlijn opgezet. De inburgeraars volgen bij TopTaal de reguliere inburgeringslessen en beginnen daarnaast aan de oriëntatie van een vervolgopleiding bij het roc. Zo worden ze voorbereid om de juiste keuze te maken voor een arbeidsmarktrelevante beroepsopleiding. Bij de start van hun beroepsopleiding bij het roc worden de inburgeraars in speciale Mbo + Taal klassen opgeleid, waarbij ook stages een belangrijke rol spelen. Taalexperts binnen het roc ondersteunen de studenten daarbij om een hoger taalniveau te bereiken.  

Bij uitstroom hebben zij dan niet alleen een inburgeringsdiploma op zak, maar zijn zij door stage en beroepsopleiding ook goed toegerust om de arbeidsmarkt te betreden.

Een mooie start voor deze nieuwe inwoners van Amsterdam.

Ander nieuws

Nieuws Informatieavond voor ouders Op 8 november 2021 op MBO College Zuid.
Nieuws Unieke opleiding in Nederland: Mhbo ICT Engineer In september 2020 startte een volle klas studenten in de nieuwe opleiding Mhbo ICT Engineer. Deze pioniers volgen na het eerste jaar op mbo-niveau... MBO College Zuidoost
Nieuws Bezoek demissionair minister Van Engelshoven aan MBO College Zuidoost “Hoog bezoek”, zegt een van de studenten als demissionair minister Ingrid van Engelshoven het team Economie & Zakelijke...
Bekijk al het nieuws