Restaurant De Eendracht en MBO College Hilversum slaan handen ineen met nieuwe horeca-opleiding
Deze opleiding is samen ontwikkeld; bedrijfsleiders en chef-koks van De Eendracht en docenten koken en gastheerschap van MBO College Hilversum zijn samen workshops gestart om een onderwijsprogramma te maken dat aansluit op de hedendaagse trends binnen de horeca en behoeften van bedrijf en de verschillende locaties met haar brede kring van gasten.

Les op de werkvloer
Studenten krijgen geen les meer op school, maar op de werkvloer bij De Eendracht. Twee dagen per week is er theorieles in een mooie vergaderruimte bij de Eendracht-locatie te Hilversum. Praktijklessen en workshops worden aldaar gegeven door ervaren praktijkbegeleiders en docenten van MBO College Hilversum. De drie andere dagen in de week vinden als stage op de werkvloer plaats in de Eendracht locaties in Abcoude, Blaricum, Hilversum, Maarssen en Weesp. Daar worden zij begeleid door medewerkers van De Eendracht, die hiervoor momenteel ook een scholingstraject volgen en allen hun leermeesterdiploma hebben. Ook is een praktijkopleider van school meerdere momenten per week in het bedrijf aanwezig voor ondersteuning op de werkvloer. Studenten leren zo stap voor stap wat het betekent om in een restaurant te werken in zowel de keuken als in de bediening of achter de bar. Ze komen alleen nog op school om een examen af te leggen.

'Ideale omgeving'
“De Eendracht restaurants bieden een horecalocatie die aansluit bij ieders wensen. Zo kan je ieder moment van de dag binnenwaaien in de ‘huiskamer’, waar je betaalbaar en goed kunt eten. De Eendracht wordt ook wel een buurtcafé en toprestaurant genoemd, waar je binnen een ongedwongen sfeer geniet van klassieke bistrogerechten. De ideale omgeving om je het horeca-vak eigen te maken”, zegt Huib Kabel, coördinator koksopleidingen binnen MBO College Hilversum.

Levensecht leren
“MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘levensecht’ mogelijk moet zijn en zo dicht mogelijk bij de praktijk moet staan. Daarom organiseren wij ons onderwijs graag in nauwe samenwerking met regionale bedrijven zoals De Eendracht restaurants”, aldus Peter Bon, opleidingsmanager van de horecaopleidingen op MBO College Hilversum. Ook bij Hotel Van der Valk Breukelen en binnenkort bij Amrath Hotel Lapershoek te Hilversum vinden in samenwerking met MBO College Hilversum On the Job-opleidingen plaats. “Samen bereiden wij de studenten optimaal voor op de dynamische arbeidsmarkt. On the Job is wel een onderwijsvorm die je moet liggen. Volledig leren in de praktijk vergt wat meer zelfstandigheid en eigen initiatief. Maar je zult je niet vervelen. Een betere leerschool is er niet."

Enthousiast
“We zijn altijd op zoek naar goede medewerkers met praktijkervaring en zijn gewend veel leerlingen en jonge mensen op de werkvloer te begeleiden”, zegt Leon van Bourgonje, Algemeen Manager bij De Eendracht restaurants. “Daarom waren wij meteen enthousiast over het idee van een opleiding die volledig bij ons op de werkvloer plaatsvindt, die we samen kunnen ontwikkelen en waarbij studenten ook nog eens allround worden opgeleid”.

Ontstaan initiatief
Het idee ontstond tijdens een bijeenkomst van House of Hospitality Gooi & Vechtstreek, een initiatief waarin MBO College Hilversum met bedrijven, opleiders en overheid in de regio samenwerken om meer vacatures in de hospitality-sector vervuld te krijgen.

Meer informatie

» Meer info over deze unieke opleiding

Je kunt je ook aanmelden voor een Open Dag (met inachtneming van de coronaregels) op locatie De Eendracht Hilversum op zaterdagochtend 29 mei met uitleg over het onderwijsprogramma en een rondleiding. Aanmelden hiervoor kan bij: h.kabel@rocva.nl ovv Open Dag De Eendracht On the Job.

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws