Ruim vierhonderd stageplekken voor studenten Vliegtuigtechniek MBO College Airport

Er was lange tijd tekort aan stageplekken voor leerling-technici door de coronacrisis, maar mede dankzij KLM lopen deze studenten geen lange studievertraging op.

Verlossende mail
Merel zag haar droom om bij de luchtvaart te werken bijna in duigen vallen. Veel vliegtuigen bleven aan de grond en duizenden medewerkers verloren hun baan. Voor stageplekken was geen ruimte. “Ik maakte me flink zorgen om mijn toekomst. Bij geen enkel bedrijf kon ik terecht voor een stageplek”, vertelt Merel. “En voordat de luchtvaart weer op niveau van voor de crisis zit duurt nog jaren. De moed zonk me bijna in de schoenen, maar toen kwam het verlossende mailtje van school dat we toch op stage konden.”

 

Specialistische kennis
Gelukkig kan ze nu voor haar stage aan de slag bij KLM Engineering & Maintenance. De directeur Training van KLM Engineering & Maintenance, Heidi Haveman, wilde ambitieuze studenten zoals Merel graag te hulp schieten. “In de luchtvaart en specifiek bij de onderhoudstak zijn we altijd op zoek naar hoogwaardige en specialistische kennis.” Merel kan als ze afgestudeerd is misschien niet meteen haar droom waarmaken, ze moet waarschijnlijk nog even geduld hebben, vertelt Lydia Kes, opleidingsmanager bij MBO College Airport. “Als ze zorgt dat ze relevante werkervaring opdoet, zien haar kansen er over één à twee jaar beter uit.”

De andere ruim driehonderd studenten van MBO College Airport hebben onder andere een stageplek gekregen in een hangaar in Lelystad.

Bron: NH Nieuws

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws