Speciale zomerschool voor geslaagde vmbo’ers die starten op het mbo

De gevolgen van de coronacrisis op het onderwijs zijn groot. Veel leerlingen liepen een achterstand op door de omschakeling naar digitaal onderwijs. Toen het enigszins kon, werden in 2020 in Amsterdam verschillende zomerscholen en -activiteiten georganiseerd om achterstanden weg te werken. Dit was zo’n succes dat dit ook in 2021 wordt georganiseerd.

Goede voorbereiding
Het doel van de OZOSchool is om vmbo-leerlingen goed voor te bereiden op het mbo. Dit wordt gedaan met workshops en educatieve activiteiten voor de aankomend studenten. Ervaring en beleving van de leerlingen staan hierbij voorop. Ook staan er specialisten klaar om met de studenten te praten over hun studiekeuze. Ze kijken samen of alles goed geregeld is zodat ze goed aan het mbo beginnen.

Interactieve workshops
Het aanbod is interactief en vindt ook buiten het klaslokaal plaats. Studievaardigheden, maatschappijleer en lessen in politiek bewustzijn, maar ook ondernemen, theater, dans en muziek horen bij het curriculum. Deze overstapschool is ook een plek waar leerlingen hun expressieve kant kunnen uitleven.

Een passend programma
En, voor de leerlingen die daar behoefte aan hebben, vakinhoudelijke lessen Nederlands en rekenen, om hun niveau op te krikken en om een goede start te kunnen maken op het mbo. Een passend programma waarin er met leerlingen wordt gekeken naar hoe zij studeren, hoe ze informatie opnemen en hoe ze die toepassen.

OZOSchool wordt uitgevoerd door Stichting Bigi Bon, in opdracht van het Samenwerkingsverband VO-Scholen Amsterdam Diemen, in samenwerking met het ROC van Amsterdam en ROC Top. Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar: ozoschool.nl.

Ander nieuws

Nieuws Student Julius Tromp beste kok bij internationale Skills-wedstrijden Julius Tromp, student koken bij het ROC van Amsterdam - Flevoland, is vorige week op internationaal niveau uitgeroepen tot 'de beste kok'. MBO College Centrum
Nieuws Urban Sport Trainer wint challenge Mboin2030 De opleiding Urban Sport Trainer, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland is, samen met partner en onderwijsadviesbureau Libereaux, een van... MBO College Zuid
Nieuws Yvette Barewijk is ‘Duurzame docent in het mbo 2022’ Op 23 november was in Pakhuis de Zwijger de uitreiking voor ‘Duurzame docent 2022’. Yvette Barewijk, docent Mode bij MBO College... MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws