Speciale zomerschool voor geslaagde vmbo’ers die starten op het mbo

De gevolgen van de coronacrisis op het onderwijs zijn groot. Veel leerlingen liepen een achterstand op door de omschakeling naar digitaal onderwijs. Toen het enigszins kon, werden in 2020 in Amsterdam verschillende zomerscholen en -activiteiten georganiseerd om achterstanden weg te werken. Dit was zo’n succes dat dit ook in 2021 wordt georganiseerd.

Goede voorbereiding
Het doel van de OZOSchool is om vmbo-leerlingen goed voor te bereiden op het mbo. Dit wordt gedaan met workshops en educatieve activiteiten voor de aankomend studenten. Ervaring en beleving van de leerlingen staan hierbij voorop. Ook staan er specialisten klaar om met de studenten te praten over hun studiekeuze. Ze kijken samen of alles goed geregeld is zodat ze goed aan het mbo beginnen.

Interactieve workshops
Het aanbod is interactief en vindt ook buiten het klaslokaal plaats. Studievaardigheden, maatschappijleer en lessen in politiek bewustzijn, maar ook ondernemen, theater, dans en muziek horen bij het curriculum. Deze overstapschool is ook een plek waar leerlingen hun expressieve kant kunnen uitleven.

Een passend programma
En, voor de leerlingen die daar behoefte aan hebben, vakinhoudelijke lessen Nederlands en rekenen, om hun niveau op te krikken en om een goede start te kunnen maken op het mbo. Een passend programma waarin er met leerlingen wordt gekeken naar hoe zij studeren, hoe ze informatie opnemen en hoe ze die toepassen.

OZOSchool wordt uitgevoerd door Stichting Bigi Bon, in opdracht van het Samenwerkingsverband VO-Scholen Amsterdam Diemen, in samenwerking met het ROC van Amsterdam en ROC Top. Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar: ozoschool.nl.

Ander nieuws

Nieuws Opleiding Tailor Professional officieel erkend als Associate Degree De ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken naar een hoger...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Studenten winnen drie gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles.
Nieuws Richtlijnen stages bekrachtigd tijdens Schiphol Stageconferentie op MBO College Airport Nieuwe stagerichtlijnen borgen de kwaliteit van hoogwaardige stages op Schiphol. MBO College Airport
Bekijk al het nieuws

:

Storing telefonie

Let op: door een storing zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar.

We hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. In geval van nood of gevaar kun je bellen met ons noodnummer 026 372 4400.