Studenten Vliegtuigtechniek helpen bij herstel toestellen na brand vliegveld Hilversum

In de vroege nacht van vrijdag 2 april brak er brand uit in de hangaar aan de Loosdrechtse kant van Vliegveld Hilversum, beter bekend als ‘de Skylight’ hangaar. Deze uitslaande brand heeft een loods van vliegveld Hilversum verwoest. Ook een naastgelegen woning en een andere loods raakten beschadigd. Niemand is bij de brand gewond geraakt.

In de loodsen stonden kleine vliegtuigen voor General Aviation opgeslagen. Een deel van de vliegtuigjes is gered door de brandweer. Team Vliegtuigtechniek van MBO College Airport heeft contact opgenomen met de voorzitter van de vliegclub, Christan Goosmann, met het aanbod om de toestellen die uit de brand gered zijn te helpen herstellen en weer vliegwaardig te maken.

Hulp van studenten

Studenten Ellen, Oliver en Fabian zijn bereid gevonden om deze hulp te bieden. Het gaat om ongeveer 1 à 2 weken werk en richt zich voornamelijk op het herstellen van de avionica die door de brand bij vier kisten is aangetast. Eigenaar van de vijf vliegtuigen, waarvan een onherstelbare schade heeft opgelopen, is de Aero Club Hilversum-Amsterdam (ACHA). De vloot is in onderhoud bij Maintain a Plane van Ronald Buschman, waar de vliegtuigen ook overnachten. Door de brand is Buschman behoorlijk onthand. Zijn onderhoudshangaar, waar hij ook met vrouw en dochter woonde, is geheel verloren gegaan. Hij heeft een noodwerkplaats ingericht, die daarvoor in gebruik was als een houtbewerkingswerkplaats.

Het plan is, in afstemming met en onder begeleiding van docent Ben Pietersma van de opleiding Vliegtuigtechniek, dat de studenten gaan helpen met het demonteren van de dashboards van de twee DV20’s (Katana’s) om vervolgens de daarin aanwezige avionics te reinigen en tevens de kabelbomen van eventuele roetaanslag te ontdoen. Ook zullen beide Cessna’s 172 een 100-uurs inspectie krijgen, waarbij een van de studenten ook assistentie kan verrichten. Daarnaast zijn er nog wat andere kleine technische klussen, waarbij zij ook kunnen helpen.

De opleiding Vliegtuigtechniek is blij hier een helpende hand te kunnen bieden. Daarnaast is het voor de studenten prachtig om hier een dergelijke praktijkopdracht uit te voeren, waarbij direct resultaat te zien is.

Ander nieuws

Nieuws Student Mia verzorgt haarstyling van politici tijdens Prinsjesdag Op de derde dinsdag van september begon Mia Wakefield, student Haarverzorging op MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland,... MBO College Zuid
Nieuws Aardbeving Marokko Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving met vele slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en de hulpdiensten ter...
Nieuws ROC TOP en het ROC van Amsterdam-Flevoland zetten samen volgende stap Verkenning voor sterk beroepsonderwijs in de MRA succesvol.
Bekijk al het nieuws