Unieke stage voor mbo-studenten in snelteststraat VU Amsterdam
Foto: Peter Valckx

De studenten zijn heel enthousiast met deze stagemogelijkheid: “Het is zeer afwisselend en heel anders dan stagelopen in een verpleeghuis bijvoorbeeld”, vertelt Aretha, tweedejaarsstudent Verpleegkundige niveau 4. Ze noemt het een diverse stage waar je vooral groeit in je persoonlijke ontwikkeling. Een belangrijke factor om verpleegkundige te worden.

Drie hoofdtaken
Aretha vertelt wat de drie hoofdtaken zijn van de stagiaires: “Eén is de intake, hier ontvangen we de studenten en docenten die zich laten testen. We stellen een aantal vragen om te controleren of ze een afspraak hebben en vervolgens verwijzen we ze naar de plaats waar de sneltest wordt afgenomen. Het afnemen van de sneltest is de tweede hoofdtaak. Vooraf houden we een kort gesprek, waarbij we vertellen wat precies de bedoeling is en beantwoorden we eventuele vragen. Daarnaast hebben we als hoofdtaak om als runner de testen op te halen. Na vijftien minuten kan de runner zien of de student of docent negatief of positief getest is. Wanneer de tester negatief is ontvangt diegene een e-mail, wanneer de tester positief getest is wordt diegene gebeld door de runner en ontvangt hij of zij een e-mail. Medewerkers van de GGD nemen dan contact op.”

Sociaal contact
Naast Aretha lopen ook tweedejaarsstudenten Verpleegkundige niveau 4 Jill en Anwar stage bij de snelteststraat. “De taken rouleren de hele dag door”, vertelt Jill. “Het meest leerzame vind ik tot nu toe om de testen uit te voeren en de communicatie met de student of docent die getest wordt.” Ook Anwar is blij met de unieke stageplek. “Ik ben goed opgevangen door mijn stagebegeleider en heb ook alle taken al wel een keer gedaan. Daarnaast is er ruimte om te werken aan mijn opdrachten, waar ik ook begeleiding bij krijg. Het leukste aan de stage vind ik dat ik mijn sociale contacten weer een beetje terug heb en dat we veel verantwoordelijkheden krijgen.”

Onderzoek pilot
De studenten blijven nog een aantal weken werken bij de VU snelteststraat en gaan ook bij hbo-locaties aan het werk. De pilot loopt nog tot midden augustus. Met de pilot wordt onderzocht hoe de betrokken onderwijsinstellingen in de regio Amsterdam stap voor stap meer fysiek onderwijs mogelijk kunnen maken voor de studenten van het mbo, hbo en wo. Met de resultaten kan het nieuwe schooljaar hopelijk zo ‘normaal’ mogelijk van start in september.
 

Ander nieuws

Nieuws Studenten Vliegtuigtechniek helpen bij herstel toestellen na brand vliegveld Hilversum Team Vliegtuigtechniek van MBO College Airport helpt gedupeerde vliegclub uit de brand. MBO College Airport
Nieuws MBO College Airport start vierjarige drone-opleiding Vanaf schooljaar 2021-2022 start een vierjarige BOL drone-opleiding Drone Engineering & Operations. MBO College Airport is hiermee de eerste... MBO College Airport
Persbericht Nieuwe samenwerking biedt stageplaatsen in modesector SBB en het ROC van Amsterdam werken samen met het bedrijfsleven om het tekort aan stageplaatsen in de modesector aan te pakken.
Bekijk al het nieuws