WestergasTerras en ROC van Amsterdam zetten zich in voor jongeren in de stad
De Entreeopleiding van het ROC van Amsterdam is in het leven geroepen voor jongeren (16-21) zonder diploma. Bij deze praktische opleiding leren de jongeren, uit vaak kwetsbare gezinnen, diverse vaardigheden en omgangsvormen die ze later kunnen toepassen bij het vinden van een baan. Ook kunnen zij er mee doorstromen naar een niveau 2 beroepsopleiding.
 
Vinden stageplek
"De studenten van de entreeopleiding hebben momenteel grote moeite om een geschikte stageplek te vinden. Hierdoor stagneert hun ontwikkeling natuurlijk enorm", vertelt Sjoerd Visser, docent aan het ROC van Amsterdam. Bart Elshof van het WestergasTerras vult aan: "Het WestergasTerras is inmiddels ook al weer enkele maanden gesloten vanwege de lockdown-maatregelen van de overheid. Na de tent al drie keer in de verf te hebben gezet - het pand heeft er nog nooit zo stralend bij gestaan - begint de verveling ook bij ons personeel nogal toe te slaan. Deze samenwerking biedt dan ook een oplossing voor beide partijen."
 
Ontwikkelen kookvaardigheden
Tot eind maart ontvangt het WestergasTerras elke woensdag twee groepen van maximaal acht studenten. De studenten worden getraind in stagevaardigheden die zij nodig hebben om hun opleiding af te ronden. Zij leren hoe het is om in een professionele keuken te werken en uiteraard worden de kookvaardigheden verder ontwikkeld. Onder begeleiding van WestergasTerras chef-kok Stefan Meijer en kookdocent Roald Moen van de Entree-opleiding maken de studenten elke week verschillende gerechten met producten die door de Kweker beschikbaar worden gesteld. De bereidde gerechten worden vervolgens belangeloos ter beschikking gesteld aan goede doelen in de stad waaronder stichting de Regenboog.
 
Deze krachtenbundeling van de branche, het scholenveld en SBB is een initiatief om de oplopende onderwijsachterstanden van de studenten terug te dringen. Landelijk gezien hebben 23.000 studenten in het mbo op dit moment geen stage-, of werkplek.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws