Wethouder Simone Kukenheim op werkbezoek in NH-hotel Zuid
Simone Kukenheim, wethouder Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport van de gemeente Amsterdam bezocht op vrijdag  22 januari het NH-hotel Zuid met een tweeledig doel. Ten eerste werd de overeenkomst tussen de gemeente Amsterdam, het NH- hotel en het ROC van Amsterdam betreffende het trainen van groepen studenten hiermee formeel bekrachtigd. Ten tweede ging de wethouder in gesprek met onze studenten die daar stage lopen en stak hen hierbij een hart onder de riem.
 

Het ROC van Amsterdam en het NH-hotel Zuid maken het, met ondersteuning van de gemeente Amsterdam, mogelijk dat ongeveer 750 hospitality-studenten in de komende maanden kunnen blijven leren in een realistische praktijksituatie.

De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim is verantwoordelijk voor het mbo. Zij zegt hierover: 'De maatregelen om de verdere verspreiding van het Covid 19-virus te beperken hebben een grote impact op de hospitalitysector. De horeca heeft haar deuren moeten sluiten en bezoekers en toeristen blijven weg. Dit heeft niet alleen effect op ondernemers, maar ook op het mbo dat voor hun onderwijs afhankelijk is van leren in de praktijk'.

De directievoorzitter van MBO College Centrum is opgetogen over de krachtenbundeling. Studenten uit het toerisme, de hotellerie en facilitaire dienstverlening, kunnen tijdens de coronacrisis op deze manier toch leren in de praktijk. Het personeel van NH en docenten van de horeca-opleiding zorgen samen voor de begeleiding van de studenten, die in shifts aan het werk gaan.​

Namens het ROC van Amsterdam tekende Gaby Allard (Raad van Bestuur) het convenant met de gemeente. Het NH-hotel werd vertegenwoordigd door Walter Kok. John Flierman van het House of Hospitality trad op als gespreksleider. Bernie Matser en de studenten verzorgden een rondleiding op de werkplek. 

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam.
Bekijk al het nieuws