Beroepshavo MBO College Hilversum en Comenius College slaan handen ineen voor havo-certificaat voor studenten
“Je eigen kracht leren ontdekken en vanuit daar keuzes maken, dat is iets wat we onze studenten aanleren”, aldus Ferdy van Straalen, Opleidingsmanager Beroepshavo. “Met de samenwerking tussen het Comenius College en de Beroepshavo doen we zelf iets waar we voor staan. Namelijk samenwerken en elkaars krachten benutten”. Dit wordt bevestigd door Evert van den Berg, sectorleider Havo van het Comenius College: "Met deze samenwerking bundelen het Comenius College en de Beroepshavo hun krachten en profiteren zij van elkaars expertise en netwerk. In het belang van goed onderwijs in de regio in het algemeen, en de studenten in het bijzonder."
 
Optimale voorbereiding op het hbo
Het vak economie is een van de havo-keuzedelen die de student kan kiezen en is bedoeld om een student optimaal voor te bereiden op het hbo. De inhoud van het keuzedeel ‘Voorbereiding havo certificaat economie’ is vergelijkbaar met het vak economie zoals het wordt gegeven op havo-4 en havo-5. In deze samenwerking krijgen studenten van de Beroepshavo les van docenten van het Comenius College over de belangrijkste economische concepten, zodat zij begrijpen welke effect de economie heeft op de maatschappij.  
 
Eerste stap naar havo-certificaat
De lessen worden gegeven op het Comenius College en daar worden de studenten voorbereid op het staatsexamen. Na het behalen van het staatexamen hebben zij dan het mbo-keuzedeel ‘Voorbereiding havo certificaat economie’ behaald. Dit keuzedeel kan een eerste stap zijn naar het behalen van een havo-certificaat.
 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws