Beroepshavo MBO College Hilversum en Comenius College slaan handen ineen voor havo-certificaat voor studenten
“Je eigen kracht leren ontdekken en vanuit daar keuzes maken, dat is iets wat we onze studenten aanleren”, aldus Ferdy van Straalen, Opleidingsmanager Beroepshavo. “Met de samenwerking tussen het Comenius College en de Beroepshavo doen we zelf iets waar we voor staan. Namelijk samenwerken en elkaars krachten benutten”. Dit wordt bevestigd door Evert van den Berg, sectorleider Havo van het Comenius College: "Met deze samenwerking bundelen het Comenius College en de Beroepshavo hun krachten en profiteren zij van elkaars expertise en netwerk. In het belang van goed onderwijs in de regio in het algemeen, en de studenten in het bijzonder."
 
Optimale voorbereiding op het hbo
Het vak economie is een van de havo-keuzedelen die de student kan kiezen en is bedoeld om een student optimaal voor te bereiden op het hbo. De inhoud van het keuzedeel ‘Voorbereiding havo certificaat economie’ is vergelijkbaar met het vak economie zoals het wordt gegeven op havo-4 en havo-5. In deze samenwerking krijgen studenten van de Beroepshavo les van docenten van het Comenius College over de belangrijkste economische concepten, zodat zij begrijpen welke effect de economie heeft op de maatschappij.  
 
Eerste stap naar havo-certificaat
De lessen worden gegeven op het Comenius College en daar worden de studenten voorbereid op het staatsexamen. Na het behalen van het staatexamen hebben zij dan het mbo-keuzedeel ‘Voorbereiding havo certificaat economie’ behaald. Dit keuzedeel kan een eerste stap zijn naar het behalen van een havo-certificaat.
 

Ander nieuws

Nieuws Team MBO College Zuidoost 'Onderwijs team van het jaar' Tijdens het ‘Dit is MBO Ambassadeursgala’ in Apeldoorn is team Helpende Zorg en Welzijn van MBO College Zuidoost uitgeroepen tot &lsquo... MBO College Zuidoost
Nieuws ROC van Amsterdam - Flevoland en windenergiesector werken samen aan duurzaamheidsvraagstuk MBO College Airport
Nieuws Medailleregen tijdens Skills The Finals Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals.
Bekijk al het nieuws