Team MBO College Zuidoost 'Onderwijs team van het jaar'
Te midden van World Skills-finalisten, collega-vakdocenten, praktijkopleiders en landelijke mbo-ambassadeurs ontving het team de prijs uit handen van minister Robbert Dijkgraaf.
 
Het is het team dat een luisterend oor biedt, denkt vanuit de student en creatief is in het oplossen van problemen, citeerde de minister uit het juryrapport: “In het team is een brede expertise aanwezig. Het bundelt ervaring en netwerk om studenten te binden en te motiveren. In een multicultureel team, in een multiculturele setting haalt het team ook de ouders in school. Dat doen ze niet alleen als mentor, maar met z’n allen.”
 

Inspirerend voorbeeld

Odette Vermeulen, directeur Bedrijfsvoering op MBO College Zuidoost: “Ik feliciteer het team van harte. Het is een inspirerend voorbeeld van een team dat ook in de lastige periode die achter ons ligt, toewijding aan de studenten en onderwijsinnovatie wist te combineren. Met veel onderlinge aandacht en respect. Deze prijs is een groot compliment, ook voor ons kleurrijk mbo-college.”
 
Ook minister Robbert Dijkgraaf benadrukt tijdens het Ambassadeursgala hoe belangrijk het is dat onderwijsteams in het zonnetje worden gezet. Om de veerkracht die ze in de afgelopen twee jaar hebben getoond. Echt trots is hij op alle teams die steeds weer hun bijdrage leveren aan vernieuwing van het onderwijs. “Iedereen die iets in het leven doet, kan dat alleen omdat je docenten hebt, die je hebben geholpen. De impact die onderwijsteams maken, iedere dag weer, is gigantisch. Daar ben ik ze heel erg dankbaar voor.”
 

Grote complimenten

Ook grote complimenten aan de onderwijsteams die genomineerd waren: Techniek en Technologie van MBO College Almere en Drone Engineering & Operations van MBO College Airport Hoofddorp. Daarnaast werd de Best of Excellence Award uitgereikt. Student Boulanger, Patricia Roelofs, van MBO College Centrum behaalde niet te eerste plek, maar kreeg wel de Medal of Excellence uitgereikt voor haar topprestatie bij Skills the Finals. Gefeliciteerd!
 

Onze ambassadeurs

Tot slot deden student Thibo Brockbernd, als ambassadeur van het ROC van Amsterdam, en student Jennifer Asso, als ambassadeur van het ROC van Flevoland, mee aan de verkiezing voor Landelijk Ambassadeur mbo 2022. Helaas hebben ze geen podiumplek behaald, maar ze hebben het super goed gedaan en zijn een mooie ervaring rijker.
 
Benieuwd naar het Ambassadeursgala? Je kunt het hier terugkijken.
 

Ander nieuws

Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Nieuws Meerjarenstrategie dient de student ‘We hebben elkaar nodig om goed vorm te kunnen geven aan de thema’s uit onze meerjarenstrategie’ MBO College Airport
Bekijk al het nieuws