Student Julius Tromp beste kok bij internationale Skills-wedstrijden
Julius won een gouden medaille bij de internationale Skills-wedstrijden in Polen. Eerder dit jaar mocht Julius zich al de beste kok van Nederland noemen door zijn winst bij Skills the Finals in de Jaarbeurs Utrecht. Hiermee verzekerde hij zich van een plek bij de internationale wedstrijden in Polen. 

Ieder detail van de wedstrijd werd dagenlang doorgenomen en geoefend door Julius en zijn docent en trainer, Theo van Rensch. "Sommige mensen denken dat meedoen aan wedstrijden als deze een makkie is", aldus Theo van Rensch. "Wil je serieus wat bereiken kost dat veel inspanning van de student, de trainer maar ook van het leerbedrijf."

Nederlandse variant

Julius werd ondersteund door leermeester Roy Eijkelkamp van de Bokkedoorns. Tijdens de wedstrijd maakte Julius onder andere een Nederlandse variant van een van de nationale gerechten uit Polen ‘Pierogi’, een met deeg gevulde dumpling. "Hoe mooi is dat we de Polen kunnen verslaan met een Nederlandse variant van hun nationale gerecht", aldus een trotse Theo van Rensch.

Julius maakte daarnaast verschillende amuses, een varkenshaasje met bietengarnituur en een moderne variatie op de appeltaart met een mousse van Granny Smith, compote van dezelfde appel en mozaïek van Jonagold. Het dessert werd afgemaakt met een caramelsaus. Julius zit in de sterklas bij MBO College Centrum, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland.  
 

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam.
Bekijk al het nieuws