Student Julius Tromp beste kok bij internationale Skills-wedstrijden
Julius won een gouden medaille bij de internationale Skills-wedstrijden in Polen. Eerder dit jaar mocht Julius zich al de beste kok van Nederland noemen door zijn winst bij Skills the Finals in de Jaarbeurs Utrecht. Hiermee verzekerde hij zich van een plek bij de internationale wedstrijden in Polen. 

Ieder detail van de wedstrijd werd dagenlang doorgenomen en geoefend door Julius en zijn docent en trainer, Theo van Rensch. "Sommige mensen denken dat meedoen aan wedstrijden als deze een makkie is", aldus Theo van Rensch. "Wil je serieus wat bereiken kost dat veel inspanning van de student, de trainer maar ook van het leerbedrijf."

Nederlandse variant

Julius werd ondersteund door leermeester Roy Eijkelkamp van de Bokkedoorns. Tijdens de wedstrijd maakte Julius onder andere een Nederlandse variant van een van de nationale gerechten uit Polen ‘Pierogi’, een met deeg gevulde dumpling. "Hoe mooi is dat we de Polen kunnen verslaan met een Nederlandse variant van hun nationale gerecht", aldus een trotse Theo van Rensch.

Julius maakte daarnaast verschillende amuses, een varkenshaasje met bietengarnituur en een moderne variatie op de appeltaart met een mousse van Granny Smith, compote van dezelfde appel en mozaïek van Jonagold. Het dessert werd afgemaakt met een caramelsaus. Julius zit in de sterklas bij MBO College Centrum, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland.  
 

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws