Medailleregen tijdens Skills The Finals
Student Julius Tromp van MBO College Centrum mag zich de beste kok van Nederland noemen. Studente Indy Kluvers van MBO College Zuid mocht een gouden medaille in ontvangst nemen in de categorie Interieuradviseur.

Studente Kyara Noysser, ook van MBO College Zuid, behaalde de eerste plaats als Junior Stylist.

Naast drie gouden medailles namen studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland ook drie zilveren en drie bronzen medailles in ontvangst. De afgelopen dagen vonden in Utrecht de finales van dé vakwedstrijden voor mbo’ers plaats, genaamd Skills The Finals.   
 
Zeventien studenten van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland kwalificeerden zich voor de finale en streden om de nationale titel. Tijdens de finale voerden de studenten opdrachten uit in hun vakgebied, die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Variërend van aankomende koks, modeontwerpers, vliegtuigtechnici, hotelreceptionisten tot aan juridische dienstverleners. 
 

Zilveren en bronzen medailles

Naast de drie gouden medailles mochten de studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland ook drie zilveren en drie bronzen medailles in ontvangst nemen. Studente Simone Rietveld van MBO College Centrum mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen op het onderdeel Patissier. Studente Patricia Roelofs van MBO College Centrum won zilver in de categorie Boulanger. Student Frank van Vugt van MBO College Poort behaalde zilver in de categorie Verkoopspecialist.

De bronzen medailles gingen naar student Björn Maas van MBO College Airport in de categorie Vliegtuigtechniek, student Jake Koedijk van MBO College Centrum in de categorie Hotelreceptionist en student Quinn van der Heijden van MBO College Westpoort in de categorie CNC-frezer.  
 

Over Skills The Finals

De afgelopen maanden gingen honderden mbo’ers de Skills-competitie met elkaar aan in diverse vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden de beste talenten, waaronder dus zeventien studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland, zich voor Skills The Finals. Klik hier voor meer informatie. 
 
 

Ander nieuws

Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Nieuws Meerjarenstrategie dient de student ‘We hebben elkaar nodig om goed vorm te kunnen geven aan de thema’s uit onze meerjarenstrategie’ MBO College Airport
Bekijk al het nieuws