Studenten Veiligheidscollege leggen krans voor slachtoffers Slag om Passchendaele
Afgelopen week is, onder leiding van twee militaire instructeurs van MBO College Zuidoost - Veiligheidscollege, een groep Veiligheid & Vakmanschap-studenten op battlefield-tour geweest in België.

Ze werden onder andere geïnformeerd over de slag bij 'Passchendaele’.  

Opleidingsmanager Veiligheidscollege Debby Saptenno: "Passchendaele is niet alleen een begrip in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, maar ook het symbool van de grote zinloosheid van het oorlogsgeweld. Juist in deze tijd willen we studenten een stukje bewustzijn bij brengen."
 
De studenten hebben het initiatief genomen om na het blazen van de 'Last Post' een krans te leggen als eerbetoon aan de vele slachtoffers die zijn gevallen.
whatsapp-image-2022-03-10-at-85450-pm-2.jpeg
Met de situatie in Oekraïne in het achterhoofd was het een indrukwekkende en bewogen reis.

whatsapp-image-2022-03-10-at-85451-pm-1.jpeg

Ander nieuws

Nieuws STAP-budget aanvragen kan vanaf 17 maart De nieuwe datum voor het aanvragen van de STAP-subsidie is bekend. Op vrijdag 17 maart kun je je vanaf 10.00 uur weer aanmelden voor het STAP-budget.
Nieuws Samenwerken voor sterk beroepsonderwijs in de MRA ROC TOP en ROC van Amsterdam-Flevoland verkennen de mogelijkheid voor een verregaande samenwerking.
Nieuws Site meerjarenstrategie live Onze nieuwe meerjarenstrategie-site staat live! Wil je meer weten over waar wij als organisatie vandaan komen en waar we gezamenlijk de komende...
Bekijk al het nieuws