Urban Sport Trainer wint challenge Mboin2030
Bij de opleiding Urban Sport Trainer krijgen studenten geen les op de ‘klassieke’ manier, maar volgen ze onderwijs in een hybride leeromgeving. Ze leren door het doen van challenges bij partners. Hiervoor heeft de opleiding verschillende publiek-private samenwerkingen met het bedrijfsleven en de gemeente. Het onderwijs wordt vormgeven door de pijlers: vrijheid, eigen regie en samenwerken. Met het winnen van de challenge MBOin2030 wil de opleiding Urban Sport Trainer ‘Dialogisch Valideren’ verder in praktijk brengen.

De opleiding ontvangt een innovatiebudget dat zij willen inzetten voor vernieuwing en versnelling binnen een recent gestart project in samenwerking met Libereaux. Hiermee kan iedere Urban Sport Trainer student gebruikmaken van een eigen digitaal ontwikkelportfolio via DITKANIK.NU.

Urban sport trainer

» Informatie over de opleiding
» Bekijk de video

Diploma skills

Het persoonlijk portfolio is de basis voor de student om een eigen en gepersonaliseerde leerroute op te stellen en de eigen leerontwikkelingen bij te houden. Doordat het portfolio digitaal is, past het perfect in de hybride leeromgeving waarin zij zich bevinden. De challenges die door het bedrijfsleven worden gegeven kunnen in het digitale portfolio gewaardeerd en gevalideerd worden. Hiermee kunnen studenten aantonen dat zij bezitten over de skills die zij nodig hebben voor een diploma.

“Het onderwijs van de toekomst vraagt om innovatie. Een visie waarbij de student nog meer regie heeft over zijn leer- en ontwikkelpad. In de huidige arbeidsmarkt is niet alleen je diploma van belang, maar juist wie je bent en wat je kunt. We zijn blij dat we met het winnen van de MBOin2030 challenge een tool kunnen ontwikkelen die onze visie ondersteunt. De opleiding Urban Sport Trainer is hier de ideale omgeving voor”, aldus Sonja Hoogendoorn, directievoorzitter bij MBO College Zuid, onderdeel van ROC van Amsterdam - Flevoland.

“Wij hebben de samenwerking met Urban Sport Trainer opgezocht omdat zij op een vernieuwende wijze onderwijs vormgeven. Onderwijs dat aansluit bij onze visie op leren en ontwikkelen: iedereen optimaal ondersteunen bij een leven lang ontwikkelen. Bij DITKANIK.NU staat de leerbehoefte van de student centraal. Anders leren vraagt ook om anders verantwoorden en daar willen we met dit project aan bijdragen”, zegt Raymond Steenkamp van Libereaux.
 

Ander nieuws

Nieuws Simulator maakt studenten vertrouwt met windturbine Donderdag 26 januari werd op het MBO College Airport een windturbinesimulator in gebruik genomen. Hiermee worden toekomstige onderhoudsmonteurs... MBO College Airport
Nieuws De Security Lane. Een nieuwe praktijkruimte op MBO College Airport Afgelopen dinsdag 24 januari 2023 vond de feestelijke opening plaats van de Security Lane. Een nieuwe praktijkruimte op MBO College Airport. De...
Nieuws Duurzaamheid raakt al onze studenten, opleidingen en bedrijfsvoering Dieuwertje Westerbaan is lid van het Strategisch Transitie Team en drager van het strategisch thema duurzaamheid binnen het ROC van Amsterdam...
Bekijk al het nieuws