Yvette Barewijk is ‘Duurzame docent in het mbo 2022’
Yvette is gekozen als ‘Duurzame docent in het mbo 2022’ omdat ze zich als docent inzet om duurzaamheid mee te nemen in de inrichting van het onderwijs. Voordat ze acht jaar geleden docent is geworden was ze werkzaam in de mode. Door haar ervaring in het werkveld weet zij goed wat er nodig is op het gebied van duurzaamheid en brengt dit graag over op een nieuwe generatie professionals.

Daarbij zorgt zij ervoor dat zij bij de inrichting van het onderwijs in de gaten houdt wat er leeft onder studenten. Dit doet zij door bijvoorbeeld te vragen waar hun interesses en kwaliteiten liggen en hier het lesprogramma op af te stemmen. Bij de projecten en modules worden de studenten gemotiveerd om zelf naar duurzame oplossingen te zoeken voor de huidige problematiek in de modebranche.

Op weg naar een circulaire wereld

"Voor mij voelt het winnen van deze prijs als een enorme aanmoediging om door te gaan waarmee wij zo hard bezig zijn met studenten, collega’s en het werkveld: samen op weg naar een circulaire (mode)wereld", aldus Yvette.

Benieuwd naar wat Yvette nog meer onderneemt voor duurzaam onderwijs? Je leest haar verhaal hier.

Duurzame Docent

Duurzame Docent is vanuit de coöperatie Leren voor Morgen gestart. De coöperatie zet docenten graag in het zonnetje en verzamelt verhalen van duurzame docenten om hiermee andere docenten en schoolleiders te inspireren. Duurzaamheid wordt hierin breed benaderd vanuit de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit houdt in dat er naast milieuaspecten ook wordt gekeken naar de sociale kant van duurzaamheid, zoals gelijkheid en inclusiviteit.
 

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws