Yvette Barewijk is ‘Duurzame docent in het mbo 2022’
Yvette is gekozen als ‘Duurzame docent in het mbo 2022’ omdat ze zich als docent inzet om duurzaamheid mee te nemen in de inrichting van het onderwijs. Voordat ze acht jaar geleden docent is geworden was ze werkzaam in de mode. Door haar ervaring in het werkveld weet zij goed wat er nodig is op het gebied van duurzaamheid en brengt dit graag over op een nieuwe generatie professionals.

Daarbij zorgt zij ervoor dat zij bij de inrichting van het onderwijs in de gaten houdt wat er leeft onder studenten. Dit doet zij door bijvoorbeeld te vragen waar hun interesses en kwaliteiten liggen en hier het lesprogramma op af te stemmen. Bij de projecten en modules worden de studenten gemotiveerd om zelf naar duurzame oplossingen te zoeken voor de huidige problematiek in de modebranche.

Op weg naar een circulaire wereld

"Voor mij voelt het winnen van deze prijs als een enorme aanmoediging om door te gaan waarmee wij zo hard bezig zijn met studenten, collega’s en het werkveld: samen op weg naar een circulaire (mode)wereld", aldus Yvette.

Benieuwd naar wat Yvette nog meer onderneemt voor duurzaam onderwijs? Je leest haar verhaal hier.

Duurzame Docent

Duurzame Docent is vanuit de coöperatie Leren voor Morgen gestart. De coöperatie zet docenten graag in het zonnetje en verzamelt verhalen van duurzame docenten om hiermee andere docenten en schoolleiders te inspireren. Duurzaamheid wordt hierin breed benaderd vanuit de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit houdt in dat er naast milieuaspecten ook wordt gekeken naar de sociale kant van duurzaamheid, zoals gelijkheid en inclusiviteit.
 

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam.
Bekijk al het nieuws