De Security Lane. Een nieuwe praktijkruimte op MBO College Airport

De Security Lane werd geopend door Ruud Sondag, CEO van Royal Schiphol Group. In deze praktijkruimte wordt de situatie nagebootst waarbij de handbagage van reizigers gecontroleerd wordt, de reiziger zelf door een X-Ray poort loopt en, indien nodig, persoonlijk gefouilleerd wordt.

MBO College Airport heeft verschillende praktijkruimtes om de studenten al op school kennis te laten maken met de praktijk. Hier leren studenten in een veilige omgeving de technische en sociale skills die belangrijk zijn om weerbaar en professioneel te blijven onder moeilijke omstandigheden.

Hulp aan te kort luchthavenbeveiliging

ot aan de coronaperiode leverde MBO College Airport al honderden luchthavenbeveiligers af. Toen duidelijk werd dat er meer mensen nodig waren, is geïnvesteerd in het opschalen van de opleiding. Het bouwen van de Security Lane is een belangrijk onderdeel hiervan. In 2022 zijn zeshonderd aankomende beveiligingsmedewerkers opgeleid. En ook in 2023 doorlopen achthonderd nieuwe studenten de BBL-opleiding Luchthavenbeveiliger. Dat zijn vijftig studenten per week die voor de op maat gemaakte opleiding van tien maanden op Schiphol en MBO College Airport gaan werken en leren.

Samenwerking met Royal Schiphol Group

MBO College Airport helpt sinds 1936 bedrijven op Schiphol met het opleiden van vakmensen voor een breed palet aan beroepen die nodig zijn om luchthavens draaiend te houden. Met name het tekort aan beveiligingsmedewerkers heeft dit jaar op verschillende luchthavens tot vervelende situaties geleid. In nauwe samenwerking met Royal Schiphol Group, beveiligingsbedrijven zoals I-SEC en Luchtvaart Community Schiphol ondersteunt MBO College Airport bij het oplossen van het tekort aan beveiligers.

Foto: C Martine Goulmy.

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam.
Bekijk al het nieuws